ETNO FESTIVAL U SLAVU TRADICIJE: Brojni gosti iz zemlje i regiona okupiće se u Kladovu

S.M. Jovanović

06. 08. 2021. u 14:47

ETNO festival u Kladovu u slavu tradicije i očuvanja narodne baštine okupiće brojne goste iz istočne Srbije, ali i naše zemljake na privremenom radu u inostranstvu i goste iz Rumunije i Bugarske.

ЕТНО ФЕСТИВАЛ У СЛАВУ ТРАДИЦИЈЕ: Бројни гости из земље и региона окупиће се у Кладову

Foto: Đorđe Staniševski

Ovaj jubilarni organizovan je u nešto drugačijem formatu, uz sprovođenje svih mera na suzbijanju bolesti kovid 19, propisanih od strane Vlade Republike Srbije.

U Ulici starih zanata, kako nazivaju u dane festivala centralnu gradsku ulicu 22. septembar, biće izloženi štandovi na kojima će se promovisati autentične rukotvorine, od drvenarija, preko proizvoda nastalih tradicionalnim tehnikama veza, pletenja, heklanja, pustovanja do izrade predmeta od kožem, suveniri, med, vina i rakije i drugi domaći proizvodi.
Na platou ispred Doma omladine večeras od 21 sat predstaviće se kulturno umetnička društva: OKUD „Milomir Petrović“ iz Sremčice, Gradski folklorni ansambl „Zora“ iz Zaječara, KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice kod Negotina i Dečiji ansambl AKUD „Polet“ iz Kladova.
Zbog izložbe narodnih rukotvorina zatvorena je za saobraćaj deonica Ulice 22. septembra od gradske česme do raskrsnice sa Obilićevom ulicom. Promena režima saobraćaja biće na snazi do 1. septembra.
U tvrđavi Fetislam, međutim, u subotu 7. avgusta ulaz biti strogo kontrolisan i ograničen i biće dozvoljen samo osobama koje imaju potvrdu o vakcinaciji, onima koji poseduju potvrdu o preležanom virusu i osobama sa potvrdom o negativnom PCR testu ili o brzom antigenskom testu na virus korona.
U ovoj srednjevekovnoj tvrđavi će u 20 časova najpre nastupiti folklorni ansambli: KUD "Oplenac" iz Topole, KUD "Bane Milenković" iz Novog sela kod Vrnjačke banje, kao i kladovski AKUD "Polet", dok će u 21 sat i 30 minuta Kladovljane i njihove goste uveseljavati estradna zvezda Lepa Brena.
Organizator ove manifestacije je ovdašnja Turistička organizacija, a pokrovitelj opština Kladovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati