IT STRUČNJACI SPONA REGIONA: U Subotici se uspešno završava međugranični projekat

J.LEMAJIĆ

09. 08. 2021. u 17:45

PROJEKAT „IT Community Region“, koji se od sredine 2019. realizuje okviru Intereg – IPA projekta prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije, privodi se kraju.

ИТ СТРУЧЊАЦИ СПОНА РЕГИОНА: У Суботици се успешно завршава међугранични пројекат

Foto: Depositpfotos

Cilj projekta bio je da se podstakne prekogranična saradnja IT stručnjaka u sticanju znanja i sklapanja poslovnih dogovora, a to je uspešno ostvareno uprkos specifičnoj situaciji koju smo imali prošle godine. Deo radionica se odnosi na praktične veštine, a druge se tiču onlajn poslovanja.

U okviru projekta realizovane su brojne edukativne radionice, konsultanske aktivnosti, kao i povezivanje učesnika radi razmene znanja. U Subotici su održani i kursevi za grafički dizajn, video i audio produkciju, kreiranje video igara, te obuka kako profitirati od datih sadržaja. Svi kursevi koji su održani postavljeni su na onlajn platformu, koja je dostupna i posle realizacije samog projekta.

Nosilac projekta, koji se zvanično završava 30.avgusta, je Otvoreni univerzitet u Subotici, dok su projektni partneri Regionalna razvojna agencija Panonreg i partneri iz Hrvatske Učilište Studium Vukovar i razvojna agencija Vukovar d.o.o.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave