POKLON ASB ORGANIZACIJE: Ugrožene porodice dobile besplatne plastenike u Leskovcu

I.M.

06. 08. 2021. u 17:04

ORGANIZACIJA ASB poklonila je 12 plastenika socijalno ugroženim porodicama sa područja Leskovca.

ПОКЛОН АСБ ОРГАНИЗАЦИЈЕ: Угрожене породице добиле бесплатне пластенике у Лесковцу

Foto: I.M.

Njihova ukupna vrednost iznosi 18.000 evra od čega je šestinu obezbedila lokalna samouprava iz svog budžeta, a veći deo finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Radi se o projektu pod nazivom „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji“, a korisnici sredstava izabrani su na konkursu lokalne samouprave odnosno donatora.

Prosečna vrednost plastenika je 1.500 evra, a pomoć je jednokratna i bespovratna. Pošto su već potpisani ugovori o donacijama one bi trebalo da budu realizovane do kraja godine.

Cilj saradnje ASB-a i lokalne samouprave je da se stvore uslovi za inkluziju ugroženih porodica i da im se omogući bolji život i zaposlenje. Za korisnike donacija održana je i obuka o osnovama plasteničke proizvodnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar