VELIKI POŽARI ZAHVATILI DELOVE NOVOVAROŠKE OPŠTINE: Ekipe se satima bore sa vatrom - vremenski uslovi otežavaju gašenje

A. ROVČANIN

05. 08. 2021. u 14:00

VELIKI šumski požari zahvatili su delove novovaroške opštine.

ВЕЛИКИ ПОЖАРИ ЗАХВАТИЛИ ДЕЛОВЕ НОВОВАРОШКЕ ОПШТИНЕ: Екипе се сатима боре са ватром - временски услови отежавају гашење

Foto: A. R.

Vatrena stihija opet se rasplamsala na planini Murtenica gde je gorelo prethodnih dana, ali plamen sada dolazi sa druge strane i preti da se približi donmaćinstvima u selu Draglica.

Osim na Muretnici požar se javio i u selima Vraneši i Rasnica i preti da zahvati veliku površinu zemljšita. Jak vetar velikom brzinom širi vatru i otežava posao vatrogasnim jedinicama.

- Ekipe se već satima bore sa vatrom. Situacija je zaista ozbiljna jer vremenski uslovi pogoršavaju stanje iz sata u sat. Iz predostrožnosti je isključeno sanbdevanje električnom energijom u nekoliko sela, pa meštani trenutno nemaju struju - izjavio je Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

U sadejstvo kolegama iz Užica i Prijepolja, pristiže 243 vatrogasca- spasioca iz 19 gradova i to iz VSJ Požarevca,Kikinde, Subotice, Sombora,Sremske Mitrovice, Novog Sada, Šapca, Pirota, Zrenjanina, Kruševca, Beograda, Leskovca, Prokuplja, Čačka, Valjeva, Kraljeva, Smedereva, Subotice i Novog Pazara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!