"BELA VILA": Četvrti film Pozorišno-filmskog ateljea "Studio B" Kulturno-turističkog centra "Stefan Nemanja"

Z.G.

03. 08. 2021. u 18:25

PREMIJERA filma "Bela vila" Pozorišno-filmskog ateljea "Studio B" Kulturno-turističkog centra "Stefan Nemanja" zakazana je četvrtak, 5. avgust, u 20 sati u bioskopskoj sali Kulturno turističkog centra "Stefan Nemanja" Lapovo.

БЕЛА ВИЛА: Четврти филм Позоришно-филмског атељеа Студио Б Културно-туристичког центра Стефан Немања

Foto: Privatna arhiva

Četvrti film "Stida D" govori o vili sa izvora "Ladna" u Lapovu, a kako bi dočarao mističnost, sadrži vizuelne efekte i mistične scene, pa više podseća na bajku, nego na neku realnu priču. U projektu je učestvovalo 25 glumaca, koji su maestralno dočarali likove koje tumače. Glavne uloge poverene su Snežani Miljić i Radovanu Raši Caliću, dok je Zoran Đorđević bio zadužen za pevanje. "Bela vila" vraća gledaoce u period od 1947. do 1987. godine.

- Ideju sam dobio kada sam na fejsbuk profilu sugrađanina Mija Pavlovića prvi put ugledao prelepo zdanje izvora "Ladna" i bio oduševljen njime. Saznao sam da je nekada davno, baš na tom izvoru, jedan čobanin začuo umilni devojački glas i pesmu na njemu nepoznatom jeziku. Devojka je sedela na jastučiću od zelene mahovine i bila obavijena plavičastom maglom. U trenutku kada se začulo krckanje slomljene vrbove grane, ona je misteriozno nestala – kaže Dejan Ivanović, koji je uradio scenario i snimio film.

Da bi zagolicao maštu gledalaca, Ivanović dodaje da je za razumevanje filma potrebno da se zna šta su vile, kako se pojavljuju i šta su spremne da urade osobama koje se slučajno nađu u njihovoj blizini. Film je, kao i prethodna tri, rađen bez dinara, a garderobu koju su im poklonili vlasnici prodavnice polovne garderobe "ŠANE", adaptirali su u kostime. Kao i prethodni, prilagođen je osobama sa oštećenim sluhom.

Projekcije će biti uvrštene u redovan repertoar subotom, utorkom i četvrtkom, u termina od 18 i 20 sati. Ulaz je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom