POMOĆ AGENCIJAMA I UGOSTITELJIMA: Kraljevčani ulažu u opstanak i razvoj turizma

G.Ćirović

28. 07. 2021. u 13:29

KAKO bi se pomoglo lokalnim, aktivnim turističkim agencijama da lakše prevaziđu poteškoće u poslovanju i nadoknade eventualne gubitke nastale zbog pandemije kovidom-19, kraljevačka lokalna samouprava izdvojila je ukupno 2,75 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve.

ПОМОЋ АГЕНЦИЈАМА И УГОСТИТЕЉИМА: Краљевчани улажу у опстанак и развој туризма

Foto: G.Šljivić

Zahtev za ovu pomoć podnelo je 13 turističkih agencija iz grada na Ibru, od kojih je 11 bespovratno dobilo po 250.000 dinara.

- Kao odgovorna vlast potrudili smo se da još jednom pomognemo našoj privredi. Osim novčane pomoći turističkim agencijama, umanjili smo i cenu zakupa javnih površina koju ovdašnji ugostitelji koriste za letnje bašte i to u ekstra, prvoj, drugoj i trećoj zoni – kaže dr Predrat Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prema njegovim rečima, na ovaj način korist će imati svi Kraljevčani jer će se ulaganjem u opstanak i razvoj turizma više novca sliti u gradsku kasu.

- Najbolji primer za to je „Veseli spust“ i koncerti Harisa Džinovića i Dejana Petrovića kada su kraljevački ugostitelji i hotelijeri imali znatno veće prihode, kao i za vreme atletskog šampionata kada su svi hotelski kapaciteti bili popunjeni – naglašava Terzić. - Naš cilj je da tokom celog leta, svakog vikenda  imamo razne kulturne, zabavne, sportske i druge manifestacije kojima ćemo privući veliki broj turista. I to je, svakako, značajna pomoć ovdašnjim turističkim poslenicima, hotelijerima i ugostiteljima da se finansijski oporave.

 

                                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju