ASFALT SVAKOM SELU: Za obnovu saobraćajne infrastrukture u Kraljevačkom kraju izdvojeno 135 miliona dinara

G. ĆIROVIĆ

28. 07. 2021. u 13:19

ZA obnovu saobraćajne infrastrukture, lokalnih i nekategorisanih puteva kraljevačkog kraja iz gradske kase ove godine izdvojeno je rekordnih 135 miliona dinara, čak četiri puta više nego 2016. godine.

АСФАЛТ СВАКОМ СЕЛУ: За обнову саобраћајне инфраструктуре у Краљевачком крају издвојено 135 милиона динара

Foto: GU Kraljevo

- Trudimo se da asfaltiramo i na Rudnu, u Gokčanici, Godačici, Glediću, Ušću, Dragosinjcima, Kamenici, Vitkovcu... Nastojimo da u svakom selu asfaltiramo puteve, da slušamo potrebe meštana, da pomažemo tim ljudima i nastavićemo to da činimo i naredne godine. Ni ovih 135 miliona nije dovoljno, moramo da uvećavamo taj iznos i da iz godine u godinu asfaltiramo što je moguće više puteva kako bi ljudi ostali i opstali na selu - poručio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva obilaćeći asfaltiranje lokalnog puta u selu Vitkovac u dužini od 250 metara.

DUGAČAK SPISAK

PO rečima Mirka Vukovića, direktora JKP „Putevi“, uskoro će biti obnovljeni i lokalni putevi u obližnjim selima Milakovac, Vitanovac, potom u Glediću, Godačici, Ravanici, Čukojevcu i Stublu.

- Nakon još nekih radova na putnim pravcima u Konarevu, Kovačima, Metikošima i Dragosinjcima, trebalo bi da idemo u ušćanski i studenički kraj gde imamo između 12 i 15 putnih pravaca – kaže Vuković dodajući da će na teritoriji grada na Ibru ukupno biti sanirano 120 putnih pravaca i asfaltirano 30 kilometara nekategorisanih puteva.

Uprkos visiokim temperaturama, radnici kraljevačkog JKP „Putevi“ rade punom parom, pridržavajući se uputstava Štaba za vanredne situacije da radove izvode dok temperatura ne premaši 36 stepeni.

Foto: GU Kraljevo

- Kako bi ispoštovali rokove, „putari“ počinju da rade i pre 6 sati ujutro i na tome smo im veoma zahvalni. Ljudima koji nisu imali asfalt svaki metar novoizgrađenog puta mnogo znači– dodao je dr Terzić. - To ne razumeju oni koji žive u asfaltiranim ulicama, koji imaju kanalizacionu i vodovodnu mrežu i rasvetu. Nije lako živeti kada morate svake godine i po nekoliko puta da podasipate put kojim svakodnevno prolazite. Naša je i dužnost i obaveza da meštanima i najudaljenijih sela pomognemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UČESTVUJU EKIPE IZ OSAM ZEMALJA: Na Zlatiboru počeo internacionalni dečiji fudbalski turnir