GRAD DOBIJA NOVO "ODELO": Loznica uz pomoć države jača energetsku efikasnost

V. Mitrić

27. 07. 2021. u 18:05

GRAD Loznica je, iz budžetskog fonda Vlade Republike Srbije za povećanje energetske efikasnosti, dobio pet miliona dinara, kaže Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice.

ГРАД ДОБИЈА НОВО ОДЕЛО: Лозница уз помоћ државе јача енергетску ефикасност

FOTO: V.M.

U skladu sa odredbama ugovora iz gradske kase, biće obezbeđeno još toliko para. Lozničani će tako moći da utroše za zamenu fasadne stolarije, sistema za grejanje i izolaciju u svojim stambenim objektima 10 miliona dinara.

FOTO: V.M.

Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika Loznice

- Mi smo na inicijativu gradonačelnika već prošle godine krenuli sa ovim aktivnostima i u našem budžetu opredelili smo 30 miliona dinara za termoizolaciju fasada i deset miliona za investiciono održavanje stambenih zgrada kao što je rekonstrukcija krovova, zamena vodovodnih i električnih instalacija. U ovoj godini planiramo više novca da utrošimo u energetsku sanaciju stambenih zgrada gde će skoro 40 miliona biti utrošeno za termoizolaciju, a ostatak za rekonstrukciju krovova i drugih instalacija - ističe Đokić.

Uskoro sledi izbor najpovoljnijeg izvođača radova.Uslovi konkursa su da stambeni objekti imaju građevinske dozvole i da su legalizovani ili da su u postupku legalizacije.

- Očekujemo da se celokupan posao predviđen ovim ugovorom završi do 15. decembra i nadamo da ćemo već za narednu grejnu sezonu imati rezultate ovog programa – smatra Đokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!