NAKON OLUJNIH PADAVINA U OKOLINI KRUŠEVCA: U toku sanacija oštećenih puteva, šteta na više desetine hektara oranica (FOTO)

S.BABOVIĆ

24. 07. 2021. u 17:36

SAMO je u julu u dva navrata olujno nevreme praćeno gradom i suguradicom pogodilo Rasinski okrug i okolinu Kruševca, gde je zabeležena šteta na više desetine hektra oranica, ali i oštećenja lokalnih puteva.

НАКОН ОЛУЈНИХ ПАДАВИНА У ОКОЛИНИ КРУШЕВЦА: У току санација оштећених путева, штета на више десетине хектара ораница (ФОТО)

Foto: GU

Poslednje padavine pokrenule su bujične tokove i pre nedelju dana oštetile seoske puteve u MZ Kukljin.

Bilo je ugroženo i odvijanje saobraćaja.

-U toku je ravnjanje i sanacija puteva,kopaju se kanali, a Gradska uprava i Mesna zajednica brzo su sve organizovali-navodi Nenad Jeremić,predsednik Saveta MZ Kukljin,dodajući da to nije trajno rešenje.

Foto: GU

 

Gradsko rukovodstvo i predstavnici Skupštine grada obišli su dans i radove u Kukljinu.Aleksandar Jovanović,zamenik gradonačelnika Kruševca navodi da će se zajedno sa meštanima naći rešenje.

 -Imamo dosta puteva koji su oštećeni-iznosi Jovanović.- Putevi u Kukljinu su pretrpeli najveću štetu ali odmah se reagovalo.Ekipe su na  na terenu i uveliko se radi na sanaciji.Završena je sanacija puteva u Ribaru, Stancima i Zdravinju, a nakon Kukljina nadležne službe sele se u Sušicu.

Foto: GU

 

Kako je najavljeno, planu su i radovi u podjastrebačkim selima. Usled udra groma na planini Jastrebac problema u snabdevanju strujom imali su nedavno i meštani sel Lovci,Stanci i Bovan.

Olujno nevremene pogodilo je i izletišta na planini, kao i selo Lomnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna