DRUŽENJE U ZDRAVOM DUHU: Paraćin domaćin sportskih susreta penzionera (FOTO)

Z. RAŠIĆ

23. 07. 2021. u 20:26

DEVET penzionerskih ekipa sa oko 60 učesnika iz šest opština Pomoravskog okruga odmerilo je danas svoj umeće u Paraćinu u nekoliko sportskih disciplina na manifestaciji pod nazivom Mini olimpijada sporta, zdravlje i kulture trećeg doba.

ДРУЖЕЊЕ У ЗДРАВОМ ДУХУ: Параћин домаћин спортских сусрета пензионера (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Igrali su se košarka, fudbal, šah i pikado, a discipline su bile još brzo hodanje-štafeta i streljaštvo.

Svečana ceremonija otvaranja održana je ispred Sportskog centra „7. jul“. U ime organizatora goste su pozdravili zamenik predsednika opštine Paraćin Milan Simić, predsednik paraćinskog udruženja penzionera Vitomir Đorđević i predsednik Saveza penzionera Srbije, profesor Andreja Savić, koji je Olimpijadu zvanično otvorio.

Savić je ocenio da Paraćin ima odličnu sportsku inrfastrukturu za održavanje ovakvih manifestacija, dok je opštinska organizacija penzionera bila tehnički organizator, uz podršku Pokreta trećeg doba.

- Ova manifestacija je jedna od važnijih aktivnosti Saveza penzionera Srbije jer obezbeđuje okupljanje i interakciju najstarijih sugrađana – rekao je Savić, dodavši da će tokom dana biti održan sastanak sa svih pet opštinskih organizacija Pomoravskog okruga, a predsednici će se informisati o važnim statusnim pitanjima penzionera, te o situaciji koja se odnosi na aktuelnu visinu penzija i ostale stvari značajne za tu populaciju.

Paraćin, koji je bio grad domaćin, predstavljale su tri ekipe. Takmičenja su završena na opšte zadovoljstvo, uz druženje, jer ko je pobednik - za učesnike najmanje je bilo bitno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!