OTVORENA “MOBA” NA SOKO GRADU: Tradicija povezuje mlade iz zemlje i rasejanja (FOTO)

V. Mitrić

23. 07. 2021. u 09:00

TRADICIONALNA manifestacija “Moba”, koja je organizovana 21. put, svečano je otvorena u Soko gradu, kod Ljubovije, u Manastiru Svetog vladike Nikolaja.

ОТВОРЕНА “МОБА” НА СОКО ГРАДУ: Традиција повезује младе из земље и расејања (ФОТО)

FOTO: V.M.

Vladika Lavrentije, episkop šabački, koji je pre više od dve decenije utemeljio ovo saborovanje srpske mladeži iz otadžbine i rasejanja, rekao je da je - milina videti oko 100 momaka i devojaka sa svih meridijana kako vole,ljube i poštuju veru pradedovsku, nasu istoriju,kulturu, jezik, pismo, tradiciju i običaje.-

FOTO: V.M.

-Kao arhijerej dosta godina sam proveo u dijaspori i dobro znam čega je žedan naš čovek i da se bori da i njegovi novi naraštaji, po svemu, ostanu "naše gore list". Bogu hvala tako se i događa - kaže naš najstariji i najugledniji arhijerej.

FOTO: V.M.

Saradnici šabačkog episkopa, zamenik arhijerejski Nifont Pavlović, prota Mirko Vilotić i đakon Savo Lazić, sa ostalim zaduženim za ovu svetkovinu potrudili su se svojski da počne na najlepši način, uz divne programe i druženja.

FOTO: V.M.

Veliku pomoć i podršku, od početka saborovanja daju sokolske sestre Jovana Ler i Krstana Tasić likovna umetnica, čija su mnoga dela nastala ovde, ali i u rasejanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave