EMPATIJA UJEDINILA VRANJANCE: Prikupljanje sredstava za decu koja su tokom pandemije ostala bez roditelja, prilozi oko 200 donatora

J. STOJKOVIĆ

23. 07. 2021. u 07:26

VIŠE od 500 Vranjanki, okupljenih oko neformalne grupe Ženski solidarni front, uzelo je učešće u organizaciji velikog Humanitarnog bala kako bi se prikupila sredstva za decu koja su tokom pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja.

ЕМПАТИЈА УЈЕДИНИЛА ВРАЊАНЦЕ: Прикупљање средстава за децу која су током пандемије остала без родитеља, прилози око 200 донатора

Zorica Jović i Milica Anđelković Jovanović / Foto J. Stojković

Pod motoom "Niste sami", ove žene iz svih svera društvenog života pokrenule su lavinu humanosti, okupivši skoro 200 donatora i brojne aktivnosti. Akcija se sprovodi uz podršku lokalne samouprave, a planirano je da bal bude održan 20. avgusta u Gradskom parku.

Sa jedne strane imamo otvoreni namenski račun za uplatu direktnih novčanih sredstava. To se prvenstveno odnosi na Vranjance i Vranjanke koje ne žive ovde, ali žele da pomognu. Sa druge strane, naši privatnici i pojedinci mogu da daju doprinos u robi, uslugama, što i čine u impozantnom velikom broju. Na balu će biti upriličena prodaja robe, usluga, hrane i piće po simboličnim cenama. Biće postavljena i kutija za direktne novčane donacije. Svako ko želi da pruži bilo koju vrstu pomoći dobrodošao je. Tu se misli i na volontere koji će te večeri raditi i čija će energija biti prekopotrebna i značajna - objašnjava Milica Anđelković Jovanović, jedna od inicijatorki ove priče.

Zamenica gradonačelnika Vranja kaže da je rukovodstvo grada dalo maksimalnu podršku ovoj inicijativi i da je prevashodni cilj bila pomoć i podrška deci koja su u periodu pandemije ostala bez jednog ili oba roditelja.

- Deci niko ne može da nadoknadi gubitak i njima ništa nije isto, ali mi kao zajednica možemo da im olakšamo. Rukovodstvo grada na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem je zdušno prihvatilo ideju i inicijatorima za organizovanje humanitarog bala dalo punu podršku u realizaciji. Bal će biti otvorenog karaktera i mogu da dođu svi ljudi dobre volje. Oni će moći te večeri da otkupe nešto ili da daju donaciju. Neće biti specijalnih zvanica, vrata su otvorena svima koji žele da pomognu - kaže zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Prema njenim rečima vrlo bitno je naglasiti ko će biti krajnji korisnici prikupljene pomoći.

- Ne želimo da stvorimo zabunu i nećemo činiti ništa kako bi povredili nekoga. Ni najmanje nam to nije namera, jer su te porodice i te kako već povređene. Ukoliko one ne žele, nećemo kontaktirati s njima. U svakom slučaju vodićemo računa kako da dođemo do te dece. Nakon održanog bala biće objavljen javni poziv i porodice će biti obaveštene gde se mogu prijaviti deca koja su ostala bez jednog ili oba roditelja tokom pandemije - kaže zamenica gradonačelnika.

Organizatori kažu da broj donatora raste iz dana u dan i da je Vranje još jednom pokazalo jedinstvo u cilju pomoći ranjivim kategorijama, jer je Ženski solidarni front grupa koja je krenula u priču koja je svojevrsni nastavak prošlogodišnje velike akcije za pomoć kovid-bolnicama.

UMETNICI MEĐU PRVIMA

MEĐU prvima, pored velikih kompanija koje posluju u Vranju, brojni umetnici iz ovog grada ponudili su svoja platna kako bi pomogli prikupljanje sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)