POSLE DRUGOG UPISNOG ROKA: Ima slobodnih mesta u školama u Negotinu i Kladovu

S.M.Jovanović

18. 07. 2021. u 14:04

U TRI negotinske srednje škole, nakon drugog upisnog kruga, ostala su slobodna 84 mesta od ukupno 300, koliko ih je planom upisa bilo predviđeno, dok je u kladovskoj srednjoj školi od 147 mesta slobodno 21.

ПОСЛЕ ДРУГОГ УПИСНОГ РОКА: Има слободних места у школама у Неготину и Кладову

Foto: S.M.J.

U drugom krugu jedino je Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić” na Bukovu kod Negotina upisala dva učenika i to po jednog  na zanimanjima: poljoprivredni tehničar i pekar.  Za trogodišnje školovanje za pekare opredelilo se svega petoro svršenih osmaka, a interesovanje je bilo slabo i za zanimanje operater u prehrambenoj industriji, za koje su se izjasnila tri učenika.

U ovoj školi je popunjeno svih 30 mesta u odeljenju veterinarskih tehničara, dok su u odeljenju poljoprivrednih tehničara upisana 22 učenika koji su konkurisali na 30 mesta.

Negotinska gimnazija je već u prvom roku upisala 30 učenika na opštem smeru, 29 na društveno-jezičkom i 24 na prirodno-matematičkom, pa joj je od 90 mesta koliko je oglasila ostalo slobodno svega sedam.

U Tehničkoj školi u Negotinu popunjeno je odeljenje elektrotehničara informacionih tehnologija gde je upisano 30 učenika, dok je interesovanje za zanimanje mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje za koje je bilo 30 mesta iskazalo 13 učenika. U odeljenjima dualnog obrazovanja, u trogodišnjem trajanju, na 60 mesta upisano je 14 budućih bravara i 11 elektromontera mreža i postrojenja.

U Kladovu, međutim, u drugom roku nije konkurisao ni jedan svršeni osmak na 21 slobodno mesto, koliko ih je ostalo upražnjenog nakon prvog upisnog kruga

U ovdašnjoj Srednjoj školi još u prvom roku bila su popunjena oba odeljenja opšteg tipa i zanimanja ekonomski tehničar, u koja su upisana po 30 učenika. Za zanimanje elektrotehničar energetike u četvorogodišnjem trajanju opredelio se 21 đak od 30 koliko je planom upisa bilo određeno, za mašinskog tehničara za kompjutersko konstruisanje 22 od 30, a za smer kuvar u trogodišnjem trajanju 23 učenika koja su konkurisala na 27 mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!