U POCERINI SE MEŠTANI RADUJU NOVIM PUTEVIMA: Grad Šabac pomaže izgradnju putne infrastrukture

V.Mitrić

16. 07. 2021. u 12:38

U ULICI Dobrosava Živanovića Trndže u Pocerskom Pričinoviću su završeni radovi na presvlačenju asfalta u dužini 250 metara.

У ПОЦЕРИНИ СЕ МЕШТАНИ РАДУЈУ НОВИМ ПУТЕВИМА: Град Шабац помаже изградњу путне инфраструктуре

FOTO: V.M.

Završne radove posetio je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, koji je naglasio da „ Šabac nastavlja sa ubrzanim radovima na uređenju putne infrastrukture na celom području grada i da se mašine svakog dana nalaze na različitim mestima Mačvi, Bogatiću, Pocerini i Posavotamnavi“.

- Meštani Ulice Dobrosava Živanovića Trndže koja broji 25 kuća više puta su nam se obraćali za pomoć i mi smo im izašli u susret. Reč je o ulici koju je prethodna vlast asfaltirala pre 17 meseci, kroz politiku "dva na dinar", a čiji asfalt je zbog loših radova brzo propao, zbog čega je bila neophodna ova rekonstrukcija. Sa dolaskom nove vlasti to je sada mnogo drugačije. Mi nećemo uzimati sredstva od naših sugrađana. Novca ima dovoljno u budžetu, samo treba malo strpljenja da bi svi poslovi bili završeni. Nastavićemo da osluškujemo potrebe građana i da radimo prema prioritetima mesnih zajednica. Ove godine smo opredelili 230 miliona dinara za njihove projekte, a ovo je samo deo aktivnosti od onoga što imamo u planu da uradimo- istakao je gradonačelnik.

Završena je i rekonstrukcija Gospodar Jevremove ulice u Gornjoj Vranjskoj, u dužini 45 metara, plus propusti, a za ovu namenu izdvojeno je 500.000 dinara. Završeni su radovi u MZ Duvanište, gde je urađeno dva kilometra nekategorisanih puteva. Vrednost izvedenih radova je 300.000 dinara. U toku su radovi na šljunčenju atarskih puteva u Slepčeviću, u dužini četiri kilometra, koji koštaju 900.000 dinara.

Predsednik MZ Pocerski Pričinović Vladan Bogićević pohvalio je dobru saradnju mesne zajednice sa Gradskom upravom i JP "Infrastruktura" koji su kako kaže uslišili njihove molbe i molbe građana.

- Kada su videli u kakvom stanju je ranije bio asfalt, izašli nam u susret i uradili nov. Naši meštani su danas srećni i zadovoljni. Veoma je važno da naši meštani znaju da ćemo izvoditi radove i u drugim ulicama, ali je za to potrebno malo strpljenja. Prvo ćemo raditi ulice gde je neophodno šljunčenje. Maksimalno ćemo se potruditi da svaka ulica koja ima kanalizaciju i vodu dobije asfalt, kako bi svi bili zadovoljni”, rekao je Bogićević.

Izvođač radova je preduzeće "Jugokop-Podrinje", a vrednost ove investicije je 1,5 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)