PET NAGRADA PREDSTAVI „KO JE UBIO DŽENIS DŽOPLIN“: Na pozorišnom festivalu u Banjaluci najviše priznanja ansamblu SNP

J. S.

12. 07. 2021. u 14:11

PREDSTAVA „Ko je ubio Dženis Džoplin?” rađena po tekstu Tijane Grumić i u režiji Sonje Petrović, donela je u Novi Sad pet nagrada sa 23. Međunarodnog festivala pozorišta Teatar Fest „Petar Kočić” u Banjaluci - saopšteno je danas iz Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

ПЕТ НАГРАДА ПРЕДСТАВИ „КО ЈЕ УБИО ЏЕНИС ЏОПЛИН“: На позоришном фестивалу у Бањалуци највише признања ансамблу СНП

Foto: V. Veličković

Žiri u sastavu - Senad Bašić, Dejan Projkovski i Olivera Đorđević - jednoglasno je ovu predstavu Srpskog narodnog pozorišta i OPENS-a proglasio najboljom dok su glumice Sonja Isailović i Bojana Milanović ponele specijalne nagrade za mlade glumice za ulogu Dženis Džoplin. Takođe, rediteljka Petrović dobila je nagradu za najbolju režiju, kao i nagradu „Korak u hrabrost 2021”, koju dodeljuje Radio-televizija Republike Srpske.

Bojana Milanović i Sonja Isailović istakle su zahvalnost povodom nagrada, na uglednom banjalučkom festivalu.

Foto: V. Veličković

- Ovakva podrška meni, a i svima nama iz ekipe je od izuzetnog značaja, jer nas podstiče da predstavu čuvamo, negujemo i iz nje iznova učimo i inspirišemo naše generacije, a i one koje tek dolaze. Od srca se zahvaljujem - istakla je Sonja Isailović, dok je Bojana Milanović rekla:

-Ponosna sam na našu ekipu! Hvala publici i žiriju koji su prepoznali važnost i značaj ove predstave – kazala je glumica.

Posle ranijih mnogobrojnih nagrada, predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?” nastavlja da niže uspehe, te rediteljka predstave ističe da joj posebno važna i draga nagrada za najbolju predstavu.

- Upravo ta nagrada govori o našem kolektivnom radu i verovanju u ovu predstavu, koju smo podjednako gajili kao tim od samog početka njenog stvaranja. Ohrabruje me i saznanje da se hrabrost u pozorištu nagrađuje i neguje. Ta činjenica uliva nadu da će se pojaviti nova generacija pozorišnih umetnika koja je spremna da razbijaja tabue i formalnosti, tako što stvara iz sopstvene potrebe, a ne zadatih formi. Hvala banjalučkoj publici i žiriju za ovaj vetar u leđa - rekla je Petrovićeva .

U drugoj polovini polovini jula, „Dženis” će igrati na festivalu „Ohridsko leto”. 25. avgusta nastupiće na „Viminacijum festu”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista