POČELE ONLAJN PRIJAVE ZA UPIS NA FTN: Mesta za više od 2.500 brucoša

Lj. P.

18. 06. 2021. u 16:02

SREDNjOŠKOLCI koji su zainteresovani za upis na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, i ove školske godine imaju mogućnost da se za polaganje prijemnog prijave elektronskim putem, čime će se izbeći dolazak na Fakultet, stvaranje gužve i čekanja.

ПОЧЕЛЕ ОНЛАЈН ПРИЈАВЕ ЗА УПИС НА ФТН: Места за више од 2.500 бруцоша

Foto D. Dozet

Naredne nedelje, od 22. do 24. juna, maturanti će moći da se prijave na konkurs i u prostorijama Fakulteta, ali je onlajn prijava uveliko u toku, odnosno od 7. juna.

Veb aplikacija za prijavu biće otvorena do četvrtka, 24. juna do 13 časova. Kako bi se srednjoškolcima što više olakšao proces prijave, kreirano je detaljno uputstvo koje je objavljeno na sajtu Fakulteta. Inače, elektronska prijava je uvedena prošle godine kada ju je koristilo ukupno 92 odsto kandidata.

Takođe, prilikom prijave, srednjoškolci imaju jedinstvenu mogućnost da odaberu pet studijskih programa čime će sebi obezbediti konkurisanje na više budžetskih mesta - „pet želja“. Kandidati će svoje želje, kao i do sada, navoditi po prioritetu prilikom prijavljivanja za polaganje prijemnog ispita.

Na FTN-u u školskoj 2021/22. godini na osnovne akademske studije, može se upisati ukupno 2.524 studenta, od kojih su 1.433 studenta čije se obrazovanje finansira iz budžeta i 1.091 samofinansirajući student. Na osnovne strukovne studije, može se upisati ukupno 160 studenata, od kojih je 50 studenata čije se obrazovanje finansira iz budžeta i 110 samofinansirajućih studenata.

U školskoj 2020/2021. godini, zbog pandemije izazvane virusom kovid -19, FTN u Novom Sadu je izvodio onlajn nastavu putem platforme MS Teams na kojoj je bilo nedeljno 3.670 termina nastave. Dnevna poseta bila je blizu 20 hiljada učesnika, a zabeležene maksimalne posećenosti u jednom trenutku iznose i do 4.200 učesnika.

U prilog tome, kako ističu na FTN-u, kompanija Microsoft prepoznala kvalitet implementacije njihovog rešenja i u novembru 2020. godine FTN je pozvan da na Microsoft-ovoj konferenciji SINERGIJA svim visokoškolskim ustanovama prezentuje svoje rešenje. Na pomenutoj konferenciji našem fakultetu je uručena zahvalnica uz posebne pohvale, a u ime Fakulteta govorili su dekan prof. dr Rade Doroslovački i predstavnici IT službe FTN-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!