O FAKULTETU I PARALELNIM VEZAMA: Predstavnici Skupština Republike Srpske i Vojvodine sastali se u Novom Sadu

J. S.

09. 07. 2021. u 15:15

DELEGACIJA Republike Srpske koju čine poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja, generalni sekretar Nebojša Zgonjanin i profesori Fakulteta političkih nauka u Banja Luci Miloš Šolaja i Željko Budimir, boravila je danas u poseti Skupštini AP Vojvodine.

О ФАКУЛТЕТУ И ПАРАЛЕЛНИМ ВЕЗАМА: Представници Скупштина Републике Српске и Војводине састали се у Новом Саду

Foto: Pres biro APV

Prof. dr Miloš Šolaja i prof. dr Željko Budimir održali su prezentaciju na kojoj su predstavili obrazovne programe banjalučkog FPN u cilju privlačenja studenata iz Vojvodine, a na bazi Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske. Svoja studijska iskustva sa ovog univerziteta predstavio je i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije Nemanja Starović.

Foto: Pres biro APV

Prisutnima su se obratili i pokrajinski poslanik Dmitar Stanišić, generalni sekretar Nikola Banjac, poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja, a prezentaciji je prisustvovao i potpredsenik Skupštine AP Vojvodine Nemanja Zavišić.

Predstavljanje Fakulteta političkih nauka jedan je u nizu sastanaka održanih u Skupštini AP Vojvodine tokom boravka delegacije Narodne Republike Srpske u Novom Sadu, a na bazi Protokola o saradnji AP Vojvodine i Republike Srpske i Memoranduma o saradnji Skupštine AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)