KRAJINSKO MOTO DRUŽENJE: Negotinski Moto klub “Lobanje” ugostio bajkere iz cele Srbije (FOTO)

S.M.Jovanović

06. 07. 2021. u 14:23

U ORGANIZACIJI negotinskog Moto kluba “Lobanje” na Kusjaku kod Negotina, na obali Dunava, priređeno je Krajinsko moto druženje koje je okupilo nekoliko stotina ljubitelja dvotočkaša iz cele naše zemlje.

КРАЈИНСКО МОТО ДРУЖЕЊЕ: Неготински Мото клуб “Лобање” угостио бајкере из целе Србије (ФОТО)

Foto: S.M.J.

Bajkeri su uživali u druženju i dobroj muzici, a posetioci u njihovim atraktivnim igrama. Okupljene na kusjačkoj plaži oduševile su bajkerske igre u kojima su ovi ljubitelji dva točka i adrenalina isprobavali snagu, kao što je nadvlačenje konopca i bacanje gume, ali i umeće i strpljenje u pecanju – pivske flaše.

Žene su, međutim, pokazale da su im u svemu ravne, i kao životne saputnice, ali i kao bajkerke koje su na drumu jednako uspešne u vožnji i, reklo bi se, strpljivije i opreznije. U obaranju ruke najuspešnija je bila Dragana Stefanović, koja je pomirljivo branila boje dva grada, svog rodnog Zaječara i Šapca.

- Danas je sve manje neobično da žena bude na motoru, kao što je ranije bilo. Prvi put sam sela na motor sa devet godina,  a poslednjih desetak godina sam aktivna na skupovima. Suprug i ja vozimo svako svoj motor. Volim druženje, volim našu Srbiju, želim da upoznam sve njene krajeve. Mi ne idemo na more, ali svaki vikend iskoristimo da obiđemo neku banju, manastir, crkvu, lepe predele naše zemlje – kaže Dragana.

Bajkeri su iskoristili posetu Negotinu i okolini da posete i neke od njegovih znamenitosti, poput Hajduk Veljkove ili stare crkve posvećene rođenju presvete Bogorodice, ali i da uživaju u koncertima negotinskih bendova “Razdor” i “Le Bonens”

-Kod vas pored Dunava sa vašim dobrim gostoprimstvom planiramo reli koji ćemo voziti do Ulcinja, Herceg Novog i nazad. Upravo se ovde na skupu kreira trasa gde ćemo noćiti. Nije teško bilo primetiti da je ovde danas puno ljubavi, ali moram da pohvalim i lokalnu samoupravu. Ja sam već obavešten da su oni izašli u susret ovim mladim ljudima. Dopada mi se što ih je malo članova kluba. Ne znači brojnost  ništa, jer se često dešava da se veliki klubovi brzo raspadnu. Ovo je jedna mala družina koja obećava – kaže Slobodan Jovanović Dane iz Moto kluba “Rajders” Jagodina, dugogodišnji član uprave Moto asocijacije Srbije.

Na “Krajinsko moto druženje” slučajno su stigla i dvojica Zagrepčana, na proputovanju kroz Srbiju do Bugarske.

-Upoznali smo ekipu u Srbiji koja je krenula na ovaj moto skup i mi smo se pridružili. Sve je neplanirano ali je ispalo odlično. I da vam kažem, i da se trudim ne mogu naći minus za ovaj skup. Putujemo do Crnog mora, a vraćamo se preko Makedonije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na motoru sam već 20 godina i trudim se da obiđem što više mesta. Iste su žurke i kod nas, nijanse su u pitanju. I mi se borimo sa predrasudama, zato dođi, vidi, a ne komentariši iz ćoška – kaže bajker Tomislav Turkalj.

Članovi Moto kluba “Lobanje”, iako postoje dve godine, kažu da je ovo tek početak. Moto žurka na Kusjaku će, vele, biti organizovana i narednih godina.

- Želimo da našu braću i sestre bajkere iz Srbije upoznamo ne samo sa  tradicijom ovog kraja, već i da ovaj deo Srbije i turistički promovišemo. Potencijala ima, a logistiku ćemo im mi pružiti za sve što im bude potrebno - ističe Ivica Stingić Stinga, predsednik Moto kluba “Lobanje”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UŽIČKI GIMNAZIJALCI REĐAJU USPEHE: Zaljubljeni u nauku