LANJSKI VIŠAK PUNI NOVU KASU: Odbornici u Jagodini usvojili završni račun za 2020.

Z. G.

01. 07. 2021. u 06:31

REALIZACIJA tekućih prihoda i primanja, uz preneta sredstva od lane, U Jagodini su premašila dve milijarde i 318 miliona, dok su tekući rashodi i izdaci iznosili oko dve milijarde i 244 miliona dinara - navedeno je u Odluci o završnom budžetu koji su odbornici Skupštine grada usvojili tokom juče održane sednice na jučerašnjoj sednici.

ЛАЊСКИ ВИШАК ПУНИ НОВУ КАСУ: Одборници у Јагодини усвојили завршни рачун за 2020.

Foto: Jedinstvena Srbija

Ostvareni suficit iznosi nešto više od 81,5 miliona i biće prenet u narednu budžetsku godinu, a ostatak će biti korišćen u skladu sa Odlukom o ovogodišnjem budžetu.

U okviru izvornih javnih prihoda, najveće ostvarenje u odnosu na plan (80,16 odsto) beleži se od poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, a najmanje od naknada za korišćenje građevinskog zemljišta (25,19). Po osnovu zaduživanja kod poslovnih banaka, budžet je ostvario prihode od oko 197 miliona dinara...

Odbornici su usvojili i Odluku o pristupanju izradi plana razvoja Jagodine za period od 2021. do 2030, u kojem je prioritet dat "urbanom, ekonomskom, društvenom i razvoju dobre Uprave", a gradonačelnik Ratko Stevanović će za realizaciju imenovati Koordinacioni tim.

Tokom jučerašnje sednice su izabrani članovi Saveta za praćenje primene Etičkog kodeksa, Saveta za borbu protiv korupcije, Komisije za utvrđivanje predloga naziva ulica, trgova, zaselaka i delova naseljenih mesta, te Komisije za utvrđivanje faktičkog stanja u poslovanju apotekarske ustanove "Jagodina".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)