TRUD SE UVEK ISPLATI: Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru vredne novčane nagrade

N. Kočović

30. 06. 2021. u 20:02

PREDSTAVNICI lokalne samouprave Novog Pazara, na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, organizovali su svečani prijem za đake generacije svih osnovnih i srednjih škola u gradu.

ТРУД СЕ УВЕК ИСПЛАТИ: Најбољим ученицима основних и средњих школа у Новом Пазару вредне новчане награде

Foto: Gradska uprava

Učenici, sa titulom najboljih u svojoj školi, pored posebnih pohvala dobili su i vredne novčane nagrade – srednjoškolci 40.000 dinara, a osnovci sa po 30.000 dinara. Ukupno su nagrađeni đaci generacije u 22 škole.

- Trebalo je puno rada i truda da bi se postigli željeni rezultati i ova nagrada je samo potvrda napornog rada svih ovih godina. Moja poruka svim budućim generacijama je da nikada ne posustanu jer se trud uvek isplati – poručila je Martina Biševac, đak generacije OŠ “Rastko Nemanjić Sava”.

Gradonačelnik Nihat Biševac kazao je da je lokalna samouprava ponosna na najbolje učenike koji su, kako je rekao, budućnost ovog grada.

- Čestitamo im, ne samo školski uspeh, već i to što su Novi Pazar najbolje predstavljali na republičkim i regionalnim takmičenjima. Da bi postigli rezultate potrebno je puno rada i odricanja i zato smo ponosni na njih. Čestitam i njihovim nastavnicima i školama koje su pohađali, kao i roditeljima bez čije podrške nije moguće postići rezultate – rekao je Biševac.

On je dodao da lokalna samouprava iz godine u godinu uvećava izdvajanja za obrazovanje, a da pored đaka generacije, prigodne nagrade dobijaju i svi učenici koji na republičkim mestima osvoje neka od prva tri mesta, kao i njihovi nastavnici ili profesori.

Već par godina Novi Pazar iz budžeta stipendira i najbolje studente.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati