A OD GRADA - AUTOMOBIL: Zrenjanin ulaže u obrazovanje i praksu đaka u Tehničkoj školi (FOTO)

B. GRUJIĆ

29. 06. 2021. u 23:52

GRAD Zrenjanin je Tehničkoj školi u Zrenjaninu donirao „dačiju sandero“, za obuku vožnje i praktične nastave učenika, tehničara drumskog saobraćaja.

А ОД ГРАДА - АУТОМОБИЛ: Зрењанин улаже у образовање и праксу ђака у Техничкој школи (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Ključeve novog automobila je direktoru škole Đorđu Klaću, uručio gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

Grad Zrenjanin je za nabavku automobila izdvojio 1,4 miliona dinara, a osim novog vozila, u Tehničkoj školi u Zrenjaninu, se koriste još tri vozila za potrebe obuke.

- Sa rukovodstvom škole prepoznali smo potrebe ove obrazovne ustanove i njenih đaka da inoviraju sredstva koja su osnovni alat u njihovoj nastavi - naglasio je prilikom predaje ključeva gradonačelnik Zrenjanina.

Uz zahvalnost, direktor Tehničke škole Klać je naglasio da svake godine 90 učenika ove škole prođe obuku za vozača B kategorije.

- Tehničar drumskog saobraćaja je četvorogodišnje zanimanje i đaci u okviru redovnog školovanja, u trećem razredu, imaju obaveznu obuku za B kategoriju. Oni koji pohađaju smer vozači motornih vozila obuku za B kategoriju imaju u drugoj godini - istakao je Klać, uz napomenu da je bezbednost đaka prilikom izvođenja praktične nastave je na prvom mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju