SVE POD KONAC: Počela sezona na olimpijskom bazenu u Vrnjačkoj Banji

G.Ć.

29. 06. 2021. u 12:34

OLIMPIJSKI bazen u prestonici srpskog kontinentalnog turizma spremno je dočekao otvaranje kupališne sezone.

СВЕ ПОД КОНАЦ: Почела сезона на олимпијском базену у Врњачкој Бањи

Foto: SC Vrnjačka Banja

Ovo sportsko zdanje kojim gazduje vrnjački Sportski centar, izgrađeno je 1960. godine, a nakon prošlogodišnje rekonstrukcije takozvanog plažnog dela, ove godine detaljno su obnovljeni toaleti za posetioce.

- Ovo je mesto gde mnogi Vrnjčani, kao i njihovi brojni gosti, pronalaze utočište tokom vrelih letnjih dana. Rekonstrukciju smo finansirali iz sopstvenih prihoda, a sve radove su obavili naši zaposleni – kaže Dušan Radović, direktor SC Vrnjačka Banja.

Prema njegovim rečima, cena dnevne ulaznice za odrasle je 250 dinara, za decu uzrasta od 7 do 14 godina 200, dok je za mališane mlađe od 7 godina ulaz besplatan. Posetiocima je na raspolaganju iznajmljivanje ležaljki po ceni od 150 dinara, a za dve iznajmljene ležaljke sledi i gratis košrićenje suncobrana.

Osim beogradskog Tašmajdana, ovaj vrnjački bazen jedini je imao olimpijske dimenzije u nekadašnjoj SFRJ. Ovde su se redovno održavale brojne zabavne i sportske manifestacije, koncerti, vaterpolo utakmice, plivačka i druga nadmetanja, kao i svojevremeno veoma popularne „Igre bez granica“ 1990. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave