PODRŠKA POLJOPRIVREDNICIMA: Zaječar izdvojio 12,5 miliona dinara za podsticajna sredstva

Tanjug

28. 06. 2021. u 18:15

GRAD Zaječar raspisao je četiri konkursa za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2021. godinu, a ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje konkursima je 12,5 miliona dinara.

ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: Зајечар издвојио 12,5 милиона динара за подстицајна средства

Tanjug

Grad Zaječar raspisao je četiri konkursa za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2021. godinu, a ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje konkursima je 12,5 miliona dinara.


Kako je objavljeno na gradskom sajtu, prvi konkurs odnosi se na dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove mehanizacije i opreme za poljoprivredu.


Prihvatljive investicije po tom konkursu su i žičane ograde za voćnjake, oprema za navodnjavanje i protivgradne mreže.


Za te podsticaje izdvaja se pet miliona dinara, konkurs traje do 15. septembra, a poljoprivredni proizvođači do tog roka mogu da prikupe dokumentaciju i prijave se.
Po konkursu za dodelu podsticaja u oblasti stočarstva predviđeno je 5,5 miliona dinara, što je najviše do sada.


Proizvođači mogu da se prijave za nabavku kvalitetnih umatičenih grla junića, ovaca i koza.


Maksimalni iznos povraćaja je do 120.000 din po korisniku.


Po konkursu za podsticaje u pčelarstvu izdvojeno je milion dinara, čak duplo više nego prethodne godine, dok je maksimalni povraćaj bio 40.000 dinara po korisniku.
I ove godine nastavlja se regresiranje osiguranja u poljoprivredi, a mera se sprovodi preko konkursa za regresiranje troškova osiguranja u poljoprivredi, za koji je predviđeno milion dinara.


Takav vid podrške predviđen je zbog štete na poljoprivrednim usevima, stoci i drugim resursima, koje su redovan pratilac poljoprivredne proizvodnje, posebno od vremenskih nepogoda.


Na konkurs se mogu prijaviti fizička lica - nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava čije se prebivalište i predmet osiguranja nalaze na teritoriji grada Zaječara.


Raspisani konkursi pokrivaju oblasti stočarstva, voćarstva, pčelarstva i osiguranja u poljoprivredi.


Za jesen se planiraju konkursi za subvencionisanje nabavke sertifikovanih sadnica voća, kao i nove edukacije za poljoprivrednike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREŠEVO U NEDELJU BEZ STRUJE: Planirani radovi na elektroenergetskim objektima