NAJBOLJIM NOVOSADSKIM ĐACIMA URUČENE VIDOVDANSKE NAGRADE: Postignuti rezultati, na ponos grada

Z. G.

28. 06. 2021. u 16:25

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović uručili su Vidovdanske nagrade najboljim učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola, na tradicionalnoj manifestaciji priređenoj danas kod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi.

НАЈБОЉИМ НОВОСАДСКИМ ЂАЦИМА УРУЧЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ: Постигнути резултати, на понос града

Foto: Pres služba Grada

- Kažu da se na Vidovdan može videti budućnost. A ja sam privilegovan što gledam u vas, našu svetlu budućnost – istakao je Vučević pozdravljajući nagrađene i dodao da je svečano uručivanje tih nagrada jedan od najlepših događaja u gradu.

Gradonačelnik je naglasio da najbolji učenici dokazuju zašto je Novi Sad poseban i zašto je Vidovdan zbog njihovih uspeha još svetiji i pobednički. On je napomenuo da je podeljeno gotovo 500 nagrada i podsetio da su novosadski đaci u protekloj godini osvojili 371 prvo mesto na međunarodnim takmičenjima, na ponos svih Novosađana.

-Godina iza nas je bila izazovna jer niste imali redovnu nastavu a prosveta je iznela veliki teret. Verujem da ćemo se, ako budemo odgovorni, brzo vratiti normalnom životu. Činimo sve, da vama i vašem znanju Novi Sad ne postane tesan, i to činimo čuvajući našu istoriju i tradiciju.-

Dirigent Jovan Travica,  profesor Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, čestitao je učenicima, njihovim profesorima i roditeljima na svemu što su postigli i dodao da je to rezultat njihovog zajedničkog rada. On je zahvalio  gradonačelniku i gradskoj upravi na velikoj podršci.

Jedan od nagrađenih je Nikola Kušlaković, učenik Gimnazije “Isidora Sekulić”, koji je osvojio treće mesto na Međunarodnom forumu naučne omladine “Korak u budućnost” u  Moskvi, za istraživački rad u oblasti matematike i računarstva.

- Zahvaljujem Gradu što nas podstiče da budmo bolji i da tako i svoj grad učinimo boljim mestom za život. Kada nam Grad oda priznanje, mi imamo obavezu da i ubuduće idemo putem uspeha – rekao je Nikola.

Učenici su nagrađeni za izuzetne rezultate ostvarene u toku jedne školske godine na republičkim i međunarodnim takmičenjima i smotrama u organizaciji ministarstva, za prosvetu ili za sport i omladinu, a u okviru obrazovnog sistema.

Grad Novi Sad je, kako je navedeno u saopštenju, za Vidovdanske nagrade u školskoj 2020/2021. godini, obezbedio iznos od 11,7 miliona dinara. Uz to biće dodeljeno i devet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji nadležnih ministarstva. U tu svrhu je iz novosadskog budžeta izdvojeno 350.000 dinara.                      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar