DA SE DECA BAVE SPORTOM: Srpska Crnja dobila novi prostor za aktivnsotii rekreaciju

B. GRUJIĆ

18. 06. 2021. u 19:36

NOVOIZGRAĐENI teren za male sportove u Srpskoj Crnji, svečano je otvoren u prisustvu pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste, Miodraga Veskovića, bivšeg selektora ženske košarkaške reprezentacije Jugoslavije, Gordane Grubin Vesković, nekadašnje reprezntativke Jugoslavije, i Vladimira Brakusa, predsednika opštine Nova Crnja.

ДА СЕ ДЕЦА БАВЕ СПОРТОМ: Српска Црња добила нови простор за активнсотии рекреацију

Foto: S.Sokolov

Izgradnju multifunkcionalnog sportskog terena zajednički su finansirali Pokrajinski sekretarijat i lokalna samouprava, a njegova vrednost je 6,5 miliona dinara.

- Na mestu nekadašnjeg terena u centru, podigli smo novi, moderan i atraktivan i vrlo je važno da radimo na.sportsk9j infrastrukturi i stvaramo bolje uslove za mlade koji žele da se bave sportom - rekao je Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, uz napomenu da se istovremeno ulaže u zdravlje nacije, a sportisti su ujedno i najbolji ambasadori Srbije.

Novi teren u Srpskoj Crnji, samo je jedan u nizu na teritoriji ove opštine sa modernom tartan podlogom.

- Nastavljamo sa izgradnjom sportskih terena, svake godine uradimo nešto novo, a eto u saradnji i partnerstvu sa Pokrajinskim sekretarijatom, već smo dva terena rekonstruisali, a imamo i nove zajedničke planove - naglasio je Vladimir Brakus, predsednik opštine Nova Crnja, ističući da su sva igrališta dostupna svima i njihovo korišćenje je besplatno.

Miodrag Vesković, bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije Jugoslavije kaže da sa velikim zadovoljstvom pomaže entuzijastima u Srpskoj Crnji da okupe decu i da naprave programe koji će afirmisati sport:

–Uspeli smo da zainteresujemo ovdašnju decu da se bave sportom. Važno je da im doziranim radom i programima prenesemo ljubav za bavljenje sportom i na najlepši način ih pripremimo za život – istakao je Vesković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri