ZA OPREMANJE 12 MILIONA: Napreduje izgradnja nove zgrade OŠ „Sveti Sava“ u Kraljevu

G. Ć.

16. 06. 2021. u 12:42

IZGRADNjA nove zgrade Osnovne škole „Sveti Sava“ u kraljevačkom naselju Ribnica napreduje uobičajenom građevinskom dinamikom, tako da se očekuje da će se ovdašnjih 484 đaka, ako ne s početkom naredne školske, onda bar do kraja ove kalendarske godine useliti u novu školu sagrađenu po najvišim svetskim normama.

ЗА ОПРЕМАЊЕ 12 МИЛИОНА: Напредује изградња нове зграде ОШ „Свети Сава“ у Краљеву

Foto: Privatna arhiva

U tom pravcu razmišnja i lokalna samouprava, pa je predviđeno da se rebalansom gradskog budžeta za opremanje izdvoji 12 miliona dinara.

- Taj iznos se poklapa sa našom procenom da će oko 12 miliona dinara biti dovoljno da opremimo školu u skladu sa savremenim standardima. To su još uvek okvirne cifre, a konačnu reč daće tržište  - kaže Zvonko Ljubisavljević, direktor OŠ „Sveti Sava“

Od juna prošle godine ovaj objekat gradi se na istoj lokaciji gde je srušena stara i dotrajala zgrada, sagrađena 1965. godine. Nova dvospratna škola u kojoj će nastavu moći da pohađa 700 osnovaca, bruto površine 5.800 kvadratnih metara, raspolagaće sa 19 učionica, devet kabineta i fiskulturnom salom. Vrednost projekta je 391 milion dinara sa PDV, a sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja.

Foto: Privatna arhiva

- Nezahvalno je prognozirati kada ćemo se useliti u novu školsku zgradu – dodaje direktor Ljubisavljević. - Naravno da svi želimo da se to dogodi što pre, ali imaćemo strpljenja dok se svi radovi ne okončaju i škola bude potpuno opremljena i funkcionalna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OD RUDOG POLJA DO KRALJEVA: Kraljevčani danas obeležavaju imendan svog grada