BESPLATNO ČIPOVANJE I VAKCINISANJE LJUBIMACA: Sombor rešava problem lutalica

J. L.

07. 06. 2021. u 15:51

U OKVIRU akcije koju realizuje Veterinarska stanica „Sombor“ od početka juna svi vlasnici kućnih ljubimaca na teritoriji grada imaju priliku da besplatno vakcinišu i čipuju svoje pse. Iz budžeta grada za ovu svrhu je izdvojeno dva i po miliona dinara, a akcija treba da traje do kraja godine.

БЕСПЛАТНО ЧИПОВАЊЕ И ВАКЦИНИСАЊЕ ЉУБИМАЦА: Сомбор решава проблем луталица

Foto: J.Bekić

- Sombor, kao i većina gradova u Srbiji, ima veliki problem sa psima lutalicama i zbog toga je na inicijativu gradonačelnika pokrenuta ova akcija. Ovo je prvi put da je pokrenuta ovakva akcija u našoj sredini, a cilj je da se što više pasa vakciniše protiv besnila i obeleži, kako bi bili zaštićeni i kako bi lakše došli do svog vlasnika u slučaju da pobegnu ili se izgube – kažu u Veterinarskoj stanici Sombor.

- Takođe, u pregovorima smo sa gradom da se pokrene i akcija besplatne sterilizacije i kastracije pasa i mačaka, i verujem da ćemo uskoro postići dogovor - dodaju iz Veterinarske stanice.

Besplatno vakcinisanje i čipovanje pasa u somborskim selima sprovodi tim lekara i tehničara a odziv građana je veliki. Akcija je počela u Telečki, a slede Doroslovo, Stapar, Kljajićevo i Čonoplja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri