U GRČKU STIGLO 600 ČLANOVA DELEGACIJE: U organizaciji grada Jagodine u Paraliji borave lekari i zdravstveni radnici

Novosti online

03. 06. 2021. u 11:04

JUTROS je u Grčku, u Paraliju u regiji Pieria stiglo 600 članova delegacije, od toga 500 lekara i medicinskih tehničara i sestara iz Srbije.

У ГРЧКУ СТИГЛО 600 ЧЛАНОВА ДЕЛЕГАЦИЈЕ: У организацији града Јагодине у Паралији бораве лекари и здравствени радници

Foto: Jedinstvena Srbija

Oni su sinoć krenuli iz Jagodine, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša , Kruševca , Vranja, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije , Paraćina , Vrnjačke Banje, Velike Plane i Batočine.

Kako je rekao predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, kompletan trošak ovog putovanja od prevoza do boravka u Paraliji platili su donatori i ni jedan dinar u ove svrhe nije otišao ni iz budžeta grada Jagodine ni iz Republičkog budžeta. Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine. Pored zdravstvenih radnika, tu su i narodni poslanici, privrednici, vaspitači, sveštenici, zaposleni u JKP Standard i novinari. Ova delegacija boraviće u Paraliji do ponedeljka ujutro, kada je zakazan povratak. Za razilku od dosadašnjih putovanja koje je Marković organizovao, ovaj put neće biti muzike, zato što to ne dozvoljavaju grčke epidemiološke mere, što će najviše nedostajati članovima delegacije.

Sveštenike i nekoliko članova delegacije na čelu sa Markovićem primiće mitropolit Solunski i član Svetog sinoda Grčke pravoslavne crkve Varnava a delegaciju zdravstvenih radnika koju će takođe predvoditi Dragan Marković primiće gradonačelnik Katerinija, gospodin Konstatinos Kukidimos.

Dragan Marković Palma je inače počasni građanin grada Katerini i počasni konzul Republike Grčke u Srbiji.

Dragan Marković Palma, koji je ranije stigao u Paraliju dočekuje goste na motoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)