NIJE PREKINUTA INVESTICIONA AKTIVNOST: Prva sednica Parlamenta privrednika Jablaničkog i Pčinjskog okruga

I.M.

25. 05. 2021. u 17:00

POSLOVANJE privrednika u uslovima pandemije virusa korona nije bilo ni malo lako, ali je veoma važno da nije prekinuta investiciona aktivnost na terenu - zaključeno je na prvoj sednici Parlamenta privrednika Jablaničkog i Pčinjskog okruga koja je održana u Leskovcu.

НИЈЕ ПРЕКИНУТА ИНВЕСТИЦИОНА АКТИВНОСТ: Прва седница Парламента привредника Јабланичког и Пчињског округа

Foto: GU Leskovac

U protekloj godini vladala je velika potražnja za kreditima za likvidnost. Nadležno ministarstvo je za ove namene na teritoriji pomenutih okruga uputilo oko 770 miliona dinara, a ta mera će biti nastavljena i ove godine – rekao je Milan LJušić, državni sekretar Ministarstva privrede.

On je naglasio da je na ovoj teritoriji u prethodnih pet godina iskorišćeno više od milijardu dinara kredita i oko 250 miliona bespovratnih sredstava isključivo za nabavku nove opreme.

Domaćin ovog skupa bio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je poručio da je ovdašnja lokalna samouprava posvećena razvoju grada, a da joj je otvaranje novih radnih mesta prioritet.

- Zalažem se da lokalna samouprava bude dobar partner privrednicima i investitorima, da se izazovi sa kojima se susreću identifikuju i da ih zajedničkim snagama rešavamo – rekao je Cvetanović i dodao da je u neprestanoj komunikaciji sa nosiocima privrednih aktivnosti u Leskovcu kao sa velikim brojem poljoprivrednih gazdinstava koje je i lično često posećuje.

Cvetanović je podsetio da je Leskovac grad sa povoljnim poslovnim okruženjem koji jedini u Srbiji ima procenat ispunjenosti kriterijuma Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj(NALED) od čak 96,3 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)