POMOĆ UGROŽENIM PORODICAMA: Donacija 12 plastenika ljudima sa margine društva

I.M.

24. 05. 2021. u 15:07

NEMAČKA humanitarna organizacija „ASB“ uputila je javni poziv za dodelu plastenika socijalno ugroženim porodicama sa područja Leskovca.

ПОМОЋ УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА: Донација 12 пластеника људима са маргине друштва

Foto: I. M.

Ovaj donatorski program finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova. Njegova ukupna vrednost iznosi 17.000 evra od čega su 3.000 evra učešće leskovačke lokalne samouprave.

Pojedinačni iznos jednokratne i bespovratne pomoći biće između hiljadu i 1.300 evra. Javni poziv je otvoren 15 dana. Uslovi konkursa su objavljeni na zvaničnoj internet prezentaciji lokalne samouprave, a posle prijave zainteresovanih biće doneta odluka  kome će donacije pripasti.

ASB godinama radi sa socijalno ugroženim porodicama u Srbiji. Ovo je početak saradnje sa Leskovcem sa ciljem da dobitnicima pomoći omogući da dođu do dodatnih prihoda ili bar do hrane za sopstvene potrebe.          

Nemačka humanitarna organizacija ASB je do sada sprovela preko 350 humanitarnih akcija na Balkanu vrednih 175 miliona evra u kojima je učestvovalo preko 120.000 ljudi kojima su rekonstruisane kuće ili im je pružana neka neka vrsta socijalne ili finansijske pomoći.                                          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)