POEN KOJI JE PRESUDIO ĐOKOVIĆU: Nadal se nije ni izvinio, a već tada je osećao da je Rim njegov (VIDEO)

Novosti online

17. 05. 2021. u 13:46

POSLE velike borbe u tri seta Rafael Nadal je juče uspeo da savlada Novaka Đokovića 7:5, 1:6, 6:3 i deseti put podigne trofej namenjen osvajaču Rima.

ПОЕН КОЈИ ЈЕ ПРЕСУДИО ЂОКОВИЋУ: Надал се није ни извинио, а већ тада је осећао да је Рим његов (ВИДЕО)

Foto: M.Vukadinović

A malo je nedostajalo da epilog bude drugačiji. Sigurno da ne bi bilo nezasluženo i da je Srbin slavio u prestonici Italije, ali sve he rešio peti gem trećeg seta, odnosno jedna loptica koja je na volšeban način prešla na stranu Đokovića.

Naime, Pri rezultatu 2:2 u trećem setu, Novak je došao do brejk šanse.

Nadal je servirao pri rezultatu 40:30 za Đokovića, a onda je usledila duga razmena udaraca. Iako je tokom meča Novak uglavnom dominirao u razmenama dužim od devet udaraca ovog puta kao da je sve bilo protiv njega.

Odlično je izgradio poen, a onda ga je pomelo kada je jedna lopta Nadala udarila u mrežu i zbog velikog spina na kraju prešla u polje našeg asa.

Snašao se Novak da uzvrati, pa čak i preuzeo inicijativu, a onda je Rafa još jednom pokazao zbog čega je majstor odbrane.

Uspeo je „ukrade“ ovaj poen, a od tog trenutka je potpuno dominirao, te je osvojio 13 od 15 sledećih poena i tako brzo stigao do 5:2.

Posebno je zanimljivo da po završetku pomenutog poena nije odlučio da se izvini Novaku već je proslavljao poen. Uobičajeno je da se igrači izvine nakon što se desi da loptica udari u mrežu, a onda pređe u polje rivala. Ovog puta to nije bio slučaj.

Kada je konačno uspeo da osvoji gem, proslavio ga je burno jer mu je bilo jasno da upravo to može da prelomi susret. I prelomilo je, baš taj momenat je odlučio šampiona Rima.

Foto: Printskrin

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni