NOVAK SPREMAN ZA RIM: Đoković u Večnom gradu hvata zalet za Rolan Garos

G. KELIĆ

10. 05. 2021. u 09:00

VREME odmora je prošlo, vreme je da se ponovo "zasuču rukavi"!

НОВАК СПРЕМАН ЗА РИМ: Ђоковић у Вечном граду хвата залет за Ролан Гарос

Foto: Instagram/djokernole

Sa tim ili nešto sličnim rečima na umu je prvi teniser sveta, Novak Đoković doputovao u Večni grad na rimski masters koji je počeo juče i na kojem će pokušati da posle neslavnih epizoda u Monte Karlu i Beogradu popravi utisak na šljaci pred drugi grend slem u sezoni, Rolan Garos, koji ga očekuje krajem maja.

Đoković je nakon nekoliko dana u Visokom, gde je imao aktivni odmor posetivši Bosanske piramide, u italijansku prestonicu doputovao sa Marijanom Vajdom koji će biti uz njega tokom celog dela sezone na zemljanoj podlozi.

DANAS NA TERENU LAJOVIĆ I KECMANOVIĆ

DRUGOG dana rimskog mastersa na terene "Foro italiko" izlaze još dvojica srpskih tenisera. Miomir Kecmanović će se u prvom kolu sastati sa ovogodišnjim otkrovenjem Rusom Aslanom Karacevom, dok će Dušan Lajović svoj prvi meč odigrati protiv Džona Milmana iz Australije.

Prvi reket sveta bi danas trebalo da sazna ime protivnika sa kojim će se sastati u drugom kolu nakon što svoj meč odigraju Danijel Evans i Tejlor Fric.

Novak u italijanskoj prestonici brani titulu iz prošle godine, u kojem je u finalu bio bolji od Argentinca Dijega Švarcamana (7:5, 6:3). Srećna okolnost za našeg igrača je matematičke prirode, pošto će Đoković bez obzira na rezultat koji napravi u Rimu, Rolan Garos dočekati kao prvi nosilac jer su njegovi glavni konkurenti Danil Medvedev i Rafael Nadal neslavno prošli na mastersu u Madridu na kojem Srbin nije ni učestvovao.

Ne treba posebno isticati da je Rim jedan od Đokovićevih najdražih turnira iz serije 1000, pošto je do sada pet puta trijumfovao na njemu (2008, 2011, 2014, 2015, 2020), a uz to isto toliko puta je igrao finala, tako da bi upravo u Večnom gradu mogao da uhvati zalet pred Pariz i 19. grend slem titulu.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, juče su takmičenje na prvom stepeniku završili Filip Krajinović i Laslo Đere. Prvi je nakon meča prepunom preokreta i dinamike ipak položio reket pred mladim Kanađaninom Feliksom Ože Alijasimom (20. na ATP listi) koji je bio bolji rezultatom 6:3, 6:7 (5:7), 6:4, dok je Đere takođe posle tri seta poražen od Pabla Karenja Buste (12. na ATP listi) sa 6:4, 3:6, 1:6.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024