NOVAK: Volim svog oca, ali se ne slažem sa svime što kaže

Novosti online

14. 04. 2021. u 17:16

SRPSKI teniser Novak Đoković izjavio je da nije uvek saglasan sa onim što njegov otac Srđan kaže u javnosti, ali da razume njegovu potrebu da ga brani.

НОВАК: Волим свог оца, али се не слажем са свиме што каже

Foto: N.Paraušić

Đoković se vratio na teren posle sedam nedelja i savladao je Janika Sinera 6:4, 6:2 u drugom kolu mastersa u Monte Karlu.

- Osećam se dobro. Znam da mogu da igram bolje, radim naporno kako bih igrao na višem nivou nego što je to bio slučaj danas. Moram da budem zadovoljan, ako uzmemo u obzir da sam imao težak žreb, da je Siner u formi. Znao sam da će biti izazov, rekao je Novak na konferenciji za medije.

Siner ima samo 19 godina. Novinare je zanimalo da li se Novak seća sebe u tim godinama i da li misli da je bio bolji nego Italijan sada.

- Ne volim da pravim takva poređenja. On je veoma talentovan igrač, već se dokazao, igrao je finale mastersa, osvojio je nekoliko turnira. Ono što mene najviše oduševljava je njegov profesionalizam, posvećenost svakodnevnoj rutini. Čini se da je zreliji od svojih vršnjaka. Dopada mi se njegova igra. Naravno, uvek ima prostora za napredak.

Upitan je Novak i da li mu smetaju intervjui njegovog oca Srđana, koji često javno kritikoju Rodžera Federera.

- Volim svog oca. Uvek mi je pružao veliku podršku, pogotovo na početku karijere. Ali ne mogu da utičem na ono što on priča. Svako je slobodan da kaže šta misli. Moram to da prihvatim i poštujem. Moj otac je strastven čovek, voli me i brani me. Znam da to radi sa najboljim namerama. Možda svi radimo ili pričamo nešto zbog čega drugi mogu da se uvrede. Ali biću uz oca uvek, mi smo porodica. Pokušaću da ga zaštitim. Mada ne mogu da kažem da sam saglasan sa svime što kaže, zaključio je Novak.

(Sport klub) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)