ROLAN GAROS ČEKA PUBLIKU: Vlasti najavljuju popuštanje mera od sredine maja

ROLAN Garos se pomera za nedelju dana, odlučili su zvanično organizatori. Započeće 30. maja umesto 23, a finale će se igrati u nedelju 13. juna. Kvalifikacije će, umesto 17. maja, startovati 24. i trajati do 28. Francuska teniska federacija je danas istakla da je odluka doneta posle konsultacija za francuskim vlastima i međunarodnim teniskim instancama.

РОЛАН ГАРОС ЧЕКА ПУБЛИКУ: Власти најављују попуштање мера од средине маја

Foto: AP

U saopštenju se podseća da je predsednik Francuske Emanuel Makron od maja najavio progresivno vraćanje u normalnu kulturnih i sportskih događaja.

- U tom kontekstu, odlaganje turnira za nedelju dana predstavlja adaptirano rešenje - naglašavaju u FTF, ističući da im je cilj da maksimalno povećaju izglede da se turnir igra pred što većim brojem gledalaca, uz garantovanje zdravstvene bezbednosti, kao i da je u tom pogledu "svaka sedmica dragocena".

Po tradiciji, Rolan Garos se igra poslednje nedelje maja i prve nedelje juna, ali je pandemija poremetila kalendar. Prošle godine igralo se krajem septembra i početkom oktobra. Tom prilikom, bilo je dozvoljeno prisustvo 1.000 gledalaca.

Prisustvo publike na sportskim tribinama trenutno je zabranjeno, a Francuska se od početka ove sedmice nalazi u novom "lokdaunu" koji bi trebalo da potraje mesec dana. Vlasti najavljuju da bi od sredine maja moglo da dođe do popuštanja mera, uključujući i dolazak navijača na stadione.

Sanitarni protokol za Rolan Garos biće naknadno saopšten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024