OVO TENIS JOŠ NIJE VIDEO: Skandal u Bogoti, sudija Australijanki oduzeo gem (VIDEO)

Novosti online

07. 04. 2021. u 09:57

OVO što se desilo na VTA turniru u Bogoti je nešto što tenis ne pamti. Sudija je doslovno ukrao gem australijskoj teniserki Astri Šarmi.

ОВО ТЕНИС ЈОШ НИЈЕ ВИДЕО: Скандал у Боготи, судија Аустралијанки одузео гем (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/MIGUEL SIERRA

Sve se izdešavalo pri rezultatu 1:1 u trećem setu, kada je 134. igračica planete vodila 0:30 na servis italijanke Đulije Gato-Montikone koja je na kraju slavila sa 4:6, 7:5, 6:1.

Situacija koja se dogodila je skandalozna. Sudija u stolici Luis David Armenta Kastro, u trećem poenu gema sišao je da proveri da li je lopta Italijanke završila u autu.

Potvrdio je odluku, a onda napravi veliku grešku. Umesto da kaže 0:40, on je saopštio da je rezultat 30:15 za Gato-Montikone.

Šarma je nakon toga izgubila jedan poen, dobila sledeći i mislila da je osvolija gem, ali... Sudija se ponovo oglasio i uzviknuo 40:30.

- Ne, to nije u redu. To uopšte nije u redu. Mislim da su se i igračice zbunile. Ovo je baš neobično - rekao je komentator u TV prenosu.

Australijanka se uzalud raspravljala sa sudijom koji je ostao pri svojoj odluci. Preispitavala se i da ona nije pogrešila.

Na kraju 25-godišnjakinja nije mogla da se oporavi od čitave situacije pa je izgubila i naredna četiri gema, a samim tim i meč.

- To je bilo sramno. Rečeno mi je da on nije siguran u rezultat, ali pošto nisam mogla da mu kažem kako sam osvojila te poene, nisam mogla da odlažem meč svađajući se sa njime - napisala je Šarma na Tviter nalogu.

Zanimljiva je bila i rekacija supervizora turnira koji se održava u Kolumbiji i to je posebno iznervirao Astru.

- VTA supervizor rekao mi je da bi trebalo da naučim lekciju i da se u budućnosti koncentrišem više na rezultat umesto na tenis - zaključila je Šarma.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sport klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju