ZVEREV UDARIO NA ATP: Zašto je Federer ispred mene?

Novosti online

15. 03. 2021. u 09:30

NEMAČKI teniser Aleksander Zverev napao je ATP i prozvao Rodžera Federera.

ЗВЕРЕВ УДАРИО НА АТП: Зашто је Федерер испред мене?

FOTO: EPA

Naime, ATP je pre nekoliko dana uvela nova pravila i sistem "zaštićenog plasmana", za koji Aleksander Zverev kaže da je nepravedan.

Upitao je Nemac kako je to Rodžer Federer ispred njega na ATP listi ako dugo nije igrao, za razliku od Nemca koji je konstantno u vrhu.

Nemac je trenutno sedmi na svetu sa 5.635 bodova, iza Federera koji ima 6.375 i takav poredak nije jasan teniseru iz Hamburga.

- Najveći sam fan Rodžera Federera, ali on nije igrao tenis godinu dana i opet je bolje rangiran od mene. Igrao sam grend slem finale, masters finalae. Ovaj sistem je katastrofalan - opleo je Zverev bez pardona po ATP.

Retko koji teniser, osim Novaka Đokovića, se usudi da kaže ono što misli, posebno o ATP-u.

- Rangiranje mi zaista nije važno, bar sa sistemom koji imamo sada. Mislim da bi trebalo da budem među četiri ili pet najboljih na svetu da je sve normalno, ali je ovaj sistem apsurdan -  dodao je Zverev.

Pre nekoliko meseci potpredsednik nemačke teniske asocijacije Dirk Hordorf, kritikovao je Rodžera Federera, on smatra da je Švajcarac direktno uticao na to da se održi u vrhu liste najboljih tenisera na svetu.

- Federer je uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno - kazao je tada Hordorf i dodao da je Švajcarac, samo zbog "zamrzavanja" bodova i promene sistema usled pandemije, ostao pri vrhu liste.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)