PATRIJARHOVA ČESTITKA NOVAKU: To je više od sporta, puni srca svih nas ponosom

Novosti online

21. 02. 2021. u 19:27

Povodom još jednog velikog uspeha Novaka Đokovića, NJegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije uputio je čestitku najboljem teniseru sveta.

ПАТРИЈАРХОВА ЧЕСТИТКА НОВАКУ: То је више од спорта, пуни срца свих нас поносом

Foto: P. Milošević/Tanjug/Zoran Žestić/AP Photo/Darko Vojinović

- Čestitam našem Novaku Đokoviću njegovu veliku pobedu na australijskom turniru, ali i, još više, njegov novi podvig. To što on čini jeste vrhunski sport, ali i nešto mnogo više od toga. Nešto što diže moral i puni srca ponosom svih nas koji sa njim učestvujemo u zajedničkim borbama sa malodušnošću, učeći da istrpimo bolove i prevaziđemo sva fizička ograničenja, baš kao i on. U tome je i sama svrha onoga što već godinama dobijamo od nesalomljivog, kao stena čvrstog, Novaka.

I ponovo se to pokazalo i na dalekom jugu planete, u Melburnu, po deveti put. Tamo daleko od nas - gledano fizički, ali, i pred nama, kao još jedno od poprišta na kojima se pokazuje srpski karakter u najlepšem svetlu. Hvala Novaku na tome i na svemu što će nam još prikazivati i prinositi. Čestitke od srca, uz naše molitve za Novaka i čitavu njegovu porodicu!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

MP

22.02.2021. 07:52

Svaka čast i Novaku na uspehu i patrijarhu Porfiriju na čestitci. Verujem da će ove godine biti još patrijarhovih čestitki upućenih našem velikanu, reprezentativcu države Srbije.