ĐOKOVIĆ SIJA OD SREĆE: Moj fizio čini čuda, ne bi bilo nezasluženo da sam izgubio

Novosti online

16. 02. 2021. u 15:02

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena, pošto je danas u četvrfinalnu pobedio Nemca Aleksandra Zvereva 6:7 (6-8), 6:2, 6:4, 7:6 (8-6).

ЂОКОВИЋ СИЈА ОД СРЕЋЕ: Мој физио чини чуда, не би било незаслужено да сам изгубио

Foto: AP

“Ako se osvrnemo na prvi set, u ovim okolnostima, zagrevanje je sporo i sporo se ulazi u meč. Nekako sam se osećao da mi treba vremena da se zagrejem za početak meča. Imao sam sreću da napravim brejk i da ode sve u veći broj gemova, posle toga sam bolje počeo da se krećem. U drugom setu sam ekstremno dobro servirao, čudo je da sam više asova imao. U poslednjim poenima je nekada bilo toliko izjednačeno, emotivno se osećam, bilo je pritiska. Saši sve čestitke za turnir ove godine, nije imao sreće večeras”, rekao je Novak posle meča.

Više puta je Novak dozvoljavao brejk, pa je bilo teško vratiti se.

“Ponovo sam loše ušao u treći set, brejk rano pretrpeo, isto je bilo u četvrtom. Pokušao sam da nekako napravim reviziju fokusa, da se krene u pozitivnom pravcu. Jednostavno, da je on dobio meč, ne bi bilo nezasluženo. Bilo je ovo izazovno za obojicu”, priznao je Novak.

Ređaju se povrede, Dimitrov je nastradao, a Novak se oporavio uz pomoć štaba.

“Nisam se ovaj put toliko mučio, nekoliko puta sam se povlačio, ali to su povrede, dešavaju se. Ali kada imaš magične ruke fizija i tima… Terapeuti su mi izuzetni, oni su pomogli da se izvučem. Oni te vrate, tu su i treninzi”, rekao je Đoković.

Sada ga čeka Aslan Karacev, polufinalista i senzacionalni učesnik završnice, kome je ovo debi na Grend slemovima.

“Nisam ga gledao kako igra, snažan je tehnički, odlično se kreće, izvlači mnogo toga na snagu, ima odličan bekhend, ruska je to škola tenisa. Motivisan je, nema sumnje, težak posao je imao i Dimitrov, iako se povredio doduše. Mnogo je povreda ove godine, to moram da istaknem. Nismo imali mnogo treninga, i zato dolazi do ovog broja povreda. Sve se odražava na naša tela. Nekoliko nas je ostalo, Karacev je tu i nadam se dobrom meču.”


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024