NE PLAŠI SE NOVAKA: Američki „bombarder“ ima plan za Đokovića

Novosti online

11. 02. 2021. u 13:04

AMERIČKI teniser Tejlor Fric govorio je o očekivanjima pred meč sa Novakom Đokovićem.

НЕ ПЛАШИ СЕ НОВАКА: Амерички „бомбардер“ има план за Ђоковића

Foto: AP

Đoković i Fric će se sastati u trećem kolu Australijan opena, što će biti njihov treći međusobni okršaj.

U prva dva pobede je odnosio Srbin, a ništa ne sluti na to da će išta drugačije biti i u trećem. Mada, ako se Fric pita...

„Protiv njega nemam šta da izgubim. Izaći ću na teren veoma opušteno igrati ekstremno agresivno, pokušaću da igram što je bolje moguće. Sreća po mene je to što mogu da serviram dovoljno dobro da ne budem brejkovan i da iz toga tražim agresivnu igru i preuzmem kontrolu“, rekao je Fric pred meč.

Dvadesettrogodišnjak iz Kalifornije jedan je od najboljih servera na ATP turu, pa neretko „bombarduje“ svoje protivnike ubitačnim početnim udarcem.

Na ovogodišnjem Australijan openu podloga je brža nego ranije, što najviše odgovara igračima kojima je servis primarno oružje.

„Već znam šta moram da uradim protiv njega, uprkos tome što sam doživeo dva ubedljiva poraza. Znam da sada igramo na betonu, što najviše odgovara mojoj igri“, objasnio je Amerikanac.

Za Amerikanca ovo je još jedna godina u nizu u kojoj će u trećem kolu imati maltene nepremostivu prepreku.

„Ovo će biti nova prilika da pokažem koliko vredim. Uvek dođem do trećeg kola i onda naiđem na nekog veoma dobrog. Treća godina zaredom u Australiji i već sam igrao protiv Rodžera Federera, Dominika Tima i, sada, Novaka“, prisetio se Fric.

Fricu nije bilo lako u prva dva kola, pošto je protiv Alberta Ramosa Vinjolasa i Rajlija Opelke igrao četiri, odnosno pet setova.

„Na terenu sam proveo već osam sati, to je mnogo tenisa. Ali, svakako moram da iskoristim vreme između mečeva kako bi se što bolje pripremio za Novaka“.

Duel Frica i Đokovića na programu je u petak ujutru, ne pre 10 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri