ĐOKOVIĆ OTKRIO NOVE PROBLEME: Novaka ne muče samo žuljevi na dlanovima, ima još zdravstvenih muka

Novosti online

31. 01. 2021. u 09:24

PRE Australijan opena, Srbija će učestvovati na ATP kupu, a centralna zvezda turnira biće Novak Đoković.

ЂОКОВИЋ ОТКРИО НОВЕ ПРОБЛЕМЕ: Новака не муче само жуљеви на длановима, има још здравствених мука

Foto: ATP kup

On je prošle godine vodio Orlove do titule, sada je branimo uz novog selektora Viktora Troickog, a Novak je počeo i da trenira na Rod Lejver Areni.

Žulj na dlanu koji ga je mučio i umalo onemogućio da nastupi na egzibiciju u Adelejdu više nije tema kojom se bave u njegovom timu. Ono što je otkrio u razgovoru sa medijima uoči početka ATP kupa je da je imao problem i sa žuljem na stopalu.

– Menjao sam tokom današnjeg treninga nekoliko pari patika da bih video koje mi najviše odgovaraju. Sve oko oko žuljeva je sada dobro – objasnio je Novak koji će prvi meč na ATP kupu igrati protiv Kanađanina Šapovalova.

Novak je ponovio i da se dobro oseća u Melburnu.

– Kao da sam kod kuće. Ovde sam osvojio i prvu titulu na gren slemu. Svaki put kada dođem, sve se bolje i bolje osećam – tvrdi Đoković.

Bilo je reči o igranju bez publike, koje svima teško pada. Novak je u Adelejdu imao priliku da igra pred navijačima, što mu je dalo novu energiju.

- Znate, na ovom nivou karijere, kada igram više od 15 godina profesionalno, mislim da je jedna od najjačih snaga motivacije i inspiracije koja te pokreće, igranje pred publikom. Osećanje energije i razmene sa navijačima, strasti… A igrati bez njih… Kraj prošle sezone nije bio lak. OK, u Beču je bilo malo navijača, ograničen kapacitet, ali stvarno je uvrnut osećaj igrati bez navijača. Naravno, bolje je imati turnir i ovako, nego da ga ne bude uopšte. Omogućava se mnogim teniserima da igraju sport koji vole i od kog žive- rekao je Novak.

Polako se svi vraćaju obavezama u standardnom ritmu, posle čak 14 dana karantina, što posebno prija Novaku.

- Ovde imamo priliku da se takmičimo, igramo, treniramo, u sportu smo koji volimo. Uzbuđen sam što sam ovde i ovo mi je mnogo nedostajalo, da budem iskren. Radili smo, išli u teretanu, a onda se vraćamo u svoju bazu i karantin, to je psihički i fizički izazovno. Ali tu smo, nadam se da ćemo imati dosta dobrog vremena na terenu - najavio je Novak.

TROICKI: OGROMNO POVERENjE U MOMKE

Selektor Viktor Trociki jedva čeka da debituje u novoj ulozi.

– Imam ogromno poverenje u momke. Možemo da odbranimo titulu – tvrdi čovek koji je učestvovao kao igrač u prošlogodišnjem osvajanju ATP kupa.

Troiki je objasnio i da to neće biti lako.

– Imamo tešku grupu. Možda i najtežu. I Nemačka i Kanada imaju dobre timove, odlične igrače. Ali, mi imamo Novaka. Nadam se i da će Lajović igrati kao prošle godine. Biće ovo zabavno takmičenje protiv sjajnih rivala – objasnio je Troicki.

Srbija će prvi meč na ATP kupu igrati 2. februara od 00.00 po našem vremenu protiv Kanade. Na teren će prvo Lajović koji će igrati protiv Miloša Raonića, a onda i Đokovića čiji je rival Šapovalov. Treće meč biće sudar dublova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju