ZVEREV: NOVAK NIJE NEGATIVAC Svi smo bili u grupnom četu, on se kao lider zalagao za druge

Novosti online

30. 01. 2021. u 23:00

MNOGI su loše protumačili predlog Novaka Đokovića direktoru Australijan opena Kregu Tajliju da se malo olabave rigorozne mere karantina za tenisere koji su prethodne dve nedelje bili potpuno zaključani u hotelima u Melburnu, samo zato što su bili na istom avionu kao kovid-pozitivni.

ЗВЕРЕВ: НОВАК НИЈЕ НЕГАТИВАЦ Сви смо били у групном чету, он се као лидер залагао за друге

FOTO: Instagram

Međutim, nije mali ni broj onih koji su to shvatili na pravi način, a jedan od njih je i Saša Zverev, Đokovićev dobar prijatelj, kojem je zasmetalo to što je najbolji igrač planete ponovo skiciran kao zlonameran, iako je samo želeo najbolje za kolege koji će učestvovati na grend slemu od 8. februara.

- Svi smo bili na grupnom četu. Novak je samo bio lider i kao svetski broj jedan poslao pismo. To nije bilo njegovo pismo, već ciljevi koji su i drugi tražili. Ponovo je prikazan kao negativac, što nije tačno, jer se zalagao za druge - osvrnuo se Zverev na temu koja je u protekle dve nedelje bila jedna od najaktuelnijih iz teniskog sveta.

Nemac smatra da Novak, Rafael Nadal i Dominik Tim nisu smeli da budu smešteni u Adelejd, odvojeni od ostatka Tura i da su bili malo privilegovani zbog petočasovnog vremena za trening koji im je bio dozvoljen. Međutim, slične "povlastice" su imali i ostali teniseri koji su imali sreće da ne budu na istom letu sa kojeg su stigli pozitivni testovi na koronu. Ali, svestan je da je sve to cena koja mora da se plati u pandemijskim vremenima kako bi se odigrali najveći turniri.

- Mislim da je jedina greška bila ta što su vrhunski igrači odseli u Adelejdu. Imali su više vremena za treninge, dobili su više slobode. Ali, to, kao i karantin i letove, moramo da prihvatimo. Moramo da shvatimo da Australija nema slučajeve kovida i ne bismo smeli da se žalimo na okolnosti - istakao je sedmi igrač planete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati