DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA JASAN: Melburn se ne odlaže!

V. N.

17. 01. 2021. u 20:02

NAJBOLjI teniseri i teniserke sveta imaju velike probleme u Melburnu.

ДИРЕКТОР АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА ЈАСАН: Мелбурн се не одлаже!

FOTO: EPA

Zato je uz kolege stao prvi igrač planete Novak Đoković, koji je kao predsednik samostalne Asocijacije igrača (PTPA) pisao organizatoru Australijan opena, u kojem traži da svi imaju iste uslove.

Prvi reket sveta je još jednom pokazao solidarnost sa ostalim teniserima. Đoković je zajedno sa Nadalom i Timom u Adelejdu i nema problema s kojim se suočavaju igrači koji su zbog pozitivnih osoba u čarter-letu iz Los Anđelesa i Abu Dabija primorani da budu u 14-dnevnoj strogoj izolaciji, bez mogućnosti da treniraju. U boljem polažaju nisu ni ostali, tako da se igrači i igračice već bune.

Mediji navode da je Đoković u pismu direktoru turnira Kregu Tajliju zatražio da igrači dobiju opremu za fitnes i trening u svojim sobama. Zalaže se da se smanji broj dana u izolaciji, ukoliko se ispostavi da su igrači negativni.

Srbin zahteva da se dozvoli poseta glavnom ili kondicionom treneru i da se omogući da budu smešteni na istom spratu u hotelu. Traži i da se što veći broj igrača premesti u privatne kuće sa teniskim terenima.

ZAHTEVI Novak Đoković/FOTO: AP

Da li će se udovoljiti Đokovićevom zahtevu videćemo narednih dana. Direktor turnira Kreg Tajli je, pre nego što je objavljeno da mu je pisao branilac titule, govorio za medije o problemima sa kojima se sauočavaju organizatori prvog grend slem turnira u sezoni.

- Od samog početka smo znali da postoji rizik. Tužno je to što su te dve osobe imale pozitivan test, tako da je organizacija presudila da svi koji su putovali tim avionima mogu voditi kao "bliski kontakti". Oni neće moći da imaju iste uslove kao i ostali igrači koji mogu da treniraju - objasnio je Tajli.

ČAK 72 U IZOLACIJI

NOVI problem za organizatora AO. Još 25 teniserki i tenisera moraće u dvonedeljni karantin, pošto je u avionu koji je stigao iz Dohe bila zaražena jedna osoba. U saopštenju se ističe da pozitivan test nema nijedan igrač, ali da se svi putnici (58) vode kao "blizak kontakt" i da će svi morati u izolaciju. To znači da sada 72 igrača i igračica neće moći ni da trenira.

Među tri pozitivne osobe je i trener kanadske teniserke Bjanke Andresku Silvan Bruno.

On je svestan da je situacija veoma teška i podvukao je da će učiniti sve da bude pravedno, posebno za one koji su izolovani.

- U slučaju da neko bude pozitivan, imaće osam, devet dana da se pripremi za turnir. Gledaćemo da obezbedimo uslove igračima da vežbaju u svojim sobama, uz praćenje situacije. Glavni cilj se ne menja: da svi budu zdravi i da virus ne izmakne kontroli - podvukao je Tajli.

Organizator neće nikog eliminisati sa turnira, a da li će igrati odlučiće sami teniseri.

- Jasno je da izolovani igrači neće imati istu pripremu kao ostali, pa će odluku doneti uskoro. Najvažnije je da situacija za izolovane tenisere bude što pravednija. Nije idealno, ali na nama je da učinimo da svi budu sigurni - istakao je Tajli.

Direktor Australijan opena je podvukao da će turnir početi, kako je planirano, 8. februara, kao i da će tribine biti popunjene sa 50 odsto kapaciteta.

- Prodaja ulaznica je u toku i publika će dve nedelje da uživa u vrhunskom tenisu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju