NADAL NE IGRA DO KRAJA SEZONE? Rafa ima paklen plan kako da uništi Novaka

Novosti online

14. 10. 2020. u 09:26

RAFAEL Nadal je posle pobede nad Novakom Đokovićem u finalu Rolan Garosa, i osvajanja 13. titule u Parizu, rekao da još nema planove za nastavak sezone.

НАДАЛ НЕ ИГРА ДО КРАЈА СЕЗОНЕ? Рафа има паклен план како да уништи Новака

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Ali, po svemu sudeći neće igrati do kraja sezone.

Teniski novinar Stiv Flink veruje da će se Španac odmarata do Australijan opena, a onda će napasti prvog tenisera sveta.

- Moja pretpostavka je da će odabrati da ne igra do kraja 2020. Istina, turniri u dvorani mu nisu omiljeni, nikada nije osvojio završni masters i bilo bi sjajno kada bi je osvojio u uslovima koji mu ne odgovaraju, ali... Glavni razlog za igranje mastersa u Parizu i ATP finala bilo bi da završi godinu kao prvi. Federer, Đoković i Nadal su to do sada uspevali do sada pet puta, voleo bi sigurno Nadal da to uradi i šesti put, ali zaostaje 1.890 bodova za Đokovićem. Verovatno je da ne može da ga stigne do kraja godine. Zbog toga će verovatno odlučiti da se ne takmiči više u 2020 - rekao je Flink.

ATP je promenio odluku te će "čuvati" bodove tenisera sve do marta što španskom teniseru ne stvara pritisak da mora da igra pre Melburna.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)