PROTOKOL NA ROLAN GAROSU: Dva hotela, dva testa, za nepoštovanje diskvalifikacija...

Novosti online

16. 09. 2020. u 12:11

POSLEDNjI Grend slem u teniskoj sezoni Rolan Garos počinje uskoro (27. septembar – 11. oktobar), a organizatori su objavili konkretan protokol o prevenciji od virusa korona.

ПРОТОКОЛ НА РОЛАН ГАРОСУ: Два хотела, два теста, за непоштовање дисквалификација...

foto: EPA

Francuska nije bezbedno mesto kada je pandemija u pitanju tako da će ovaj sportski događaj biti na ozbiljnom ispitu.

Uprava turnira je odlučila da boravak tenisera i ostalih učesnika može da bude samo u dva pariška hotela. Zanimljivo je da će kralj šljake Rafael Nadal prvi put boraviti na drugoj lokaciji i tako narušiti “svoje” protokole. Najboljih 60 na rang listi ostaće u Pulman hotelu, dok će ostali noćiti u Novotelu.


Učesnici u kvalifikacijama moraju da dođu u Pariz četiri dana pre početka takmičenja.

Teniseri koji su direktno ušli u glavni žreb moraju da se pojave tri dana pre početka Grend slema. Njihova obaveza je da pre prvog meča urade dva kontrolna testa na virus korona. Prvi PCR test rade čim stignu u hotel, a drugi nakon 48 sati. Posle toga, moraće da ga obnavljaju na svakih pet dana do kraja takmičenja.

Upotreba maski i akteditacija je svuda obavezna, kako u okviru Bulunjske šume tako i u hotelima.

Ako se desi da teniser dobije pozitivan test biće smešten u hotelski karantin 14 dana i samim tim eliminisan sa turnira. Rukovodstvo Rolan Garosa savetuje da se ove godine sobe ne dele kako bi se izbegli rizici.

Ako član teniskog tima dobije pozitivan test igrač će biti odmah vanredno testiran. Ako i on bude pozitivan biće smešten u karantin i isključen sa takmičenja. Ako bude negativan i nije delio sobu sa pozitivnim iz svog tima biće mu dozvoljeno da nastavi takmičenje pod posebnim nadzorom.

Testiranje na virus korona u Parizu počinje u četvrtak i biće dostupno svaki dan od 7:00 do 22:00. Ako teniser odbije da se testira biće diskvalifikovan.

Ako se igrač povuče pre glavnog žreba, bilo zbog povrede ili zbog virusa korona dobiće polovinu novca prve runde.

Kao i na Ju Es openu biće dozvoljeno da pored igrača u singlu budu akreditovana samo još dva člana njegovog tima, dok igrači u dublu, kvalifikanti i juniori mogu uz sebe imati samo jednu osobu.

U službenim vozilima zabranjeno je sediti napred pored vozača.

Francuski teniseri, čak i ako imaju prebivalište u Parizu, dužni su da noće u jednom od zvaničnih hotela.

Ako teniser ili član njegovog tima napuste hotel biće isključen sa turnira. Profesionalci će imati džeparac od 120 evra koje mogu da potroše na hranu u kompleksu Rolan Garosa.

Menadžeri igrača imaće poseban prostor za boravak. Biće to u novom restoranu na prvom spratu stadiona Filip Šatrie. Oni će pre uzimanja akreditacije morati da prilože PCR test star maksimum 72 sata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije