STRIKTNA PRAVILA NA GAROSU: Na ovo će igrači morati da se naviknu u Francuskoj!

G. ČVOROVIĆ-Od stalnog dopisnika Pariz

13. 09. 2020. u 21:18 >> 21:19

ZA razliku od Ju-Es opena, neće biti izuzetaka u smeštaju na predstojećem pariskom grend slemu (27. 9 - 11. 10).

СТРИКТНА ПРАВИЛА НА ГАРОСУ: На ово ће играчи морати да се навикну у Француској!

Foto G. Č.

Svi učesnici Rolan Garosa moraće da budu smešteni u jednom od dva hotela koji su stavljeni na raspolaganje u blizini kompleksa.

Igrači i maksimalno dva člana njihovog tima biće testirani odmah po dolasku i nastup će im biti odobren samo u slučaju negativnog nalaza. Posle 72 sata, radi se drugi test, a onda novi na svakih pet dana. U slučaju pozitivnog testa, igrač automatski gubi akreditaciju i moraće da napusti turnir poštujući istovremeno striktnu izolaciju, a svi koji su s njim bili u kontaktu proći će kroz dodatnu kontrolu.

I za novinare važi striktna procedura. Moraće da se testiraju svakih sedam dana, što znači da će, ako prate i kvalifikacije, biti u obavezi da urade najmanje tri testa.

Izveštači, inače, neće fizički moći da budu prisutni u sali za konferencije, već će izjave uzimati elektronskim putem. Neće imati pravo ni da se približavaju teniserima niti da prisustvuju njihovim treninzima u kompleksu stadiona "Žan Buen".

KROV I REFLEKTORI

U OVAKO neobičnim uslovima, prvi put na raspolaganju će biti krov na Centralnom terenu, što će imati i svojih značajnih prednosti, imajući u vidu da je vreme u ovo doba godine hladnije, a mrak ranije pada nego na proleće kada se turnir uobičajeno održava. Novost su i reflektori na 12 terena.

Od ostalih pravila, skupljači loptica će nositi maske i neće dodavati peškire, dok će publika imati određen pravac kretanja i neće moći da menja zone. Na najvećim stadionima, gde su mesta numerisana, između svake grupe gladalaca, u kojoj može da bude najviše četvoro, biće razmak od jednog sedišta, dok će se na sporednim terenima koristiti svako drugo mesto. Za razliku od glavnog turnira, kvalifikacije će se igrati bez publike.

Dnevno će na Rolan Garosu moći da bude do 11.500 gledalaca, podeljenih u tri zone, po 5.000 oko stadiona "Filip Šatrije" i "Sizan Langlan", i 1.500 oko "Simon Matje". To je za 30 odsto manje nego u uobičajenom uslovima, ali i to je bolje nego bez publike, kao na Ju-Es openu.

Epidemiološka situacija u Francuskoj je veoma komplikovana, s preko 10.000 zaraženih dnevno. Organizatori su izrazili zadovoljstvo što će se, sa sportske strane, turnir održati u svom uobičajenom formatu, u gotovo svim katetorijama.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!