Novak je gromobran za sve igrače, ne treba da se povuče ako to ne želi: Đokovićev najveći kritičar stao u odbranu Srbina

Novosti online

08. 07. 2020. u 18:36

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Mats Vilander, koji je često u prošlosti znao da iznese niz kritičkih komentara prema prvom reketu planete Novaku Đokoviću, stao je u odbranu srpskog asa, koji se nedeljama unazad nalazi na udaru svetskih medija.

Новак је громобран за све играче, не треба да се повуче ако то не жели: Ђоковићев највећи критичар стао у одбрану Србина

Mats Vilander foto: EPA

Podsetimo, Novaku se zamera na organizaciji humanitarnog turnira Adrija tur, koji je posle izdanja u Beogradu, morao da bude prekinut pred finalni meč turnira u Zadru, pošto je bugarski teniser Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na virus korona.

- Intervjuisao sam Đokovića prvog dana Adrija tura i bio je veoma srećan onim što je pomogao da se organizuje. Rekao je da je imao suze u očima tokom meča. Hteo je da uradi nešto dobro za mlade iz svoje zemlje - rekao je Vilander, dodavši da srpski as ne ni trebalo da se povuče sa pozicije predsednika Unije igrača.

- Da li bi Đoković trebalo da se povuče? Ne ako ne želi to! Ako se toliko izložiš javnosti, normalno je da ponekad ne budeš u pravu, ali ne bi trebalo da ispaštaš zbog svoje inicijative. On je kao gromobran za sve igrače. Ova situacija me podseća na ono što mi se dogodilo 1988. godine, u vreme pauze između ATP-a i Grand prija, kada je jedini top igrač koji me je podržao bio Tim Majoti, dok su danas sva trojica top tenisera deo 'Saveta igrača' i hoće da rade za dobro tenisa - rekao je Mats Vilander.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a