BUKTI TENISKI RAT! Novak Đoković žestoko udario na ATP

Novosti online

07. 03. 2024. u 08:18

Simona Halep se raduje povratku takmičenjima, nakon što je njena suspenzija zbog kršenja antidoping pravila sa četiri godine umanjena na devet meseci.

БУКТИ ТЕНИСКИ РАТ! Новак Ђоковић жестоко ударио на АТП

Foto: Profimedia

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u utorak je umanjio suspenziju, kojom je Halep kažnjena zbog kršenja antidoping pravila i nepravilnostima u biološkom pasošu.

Taj period od devet meseci suspenzije istekao je prošlog jula, pa 32-godišnja dvostruka grend slem šampionka može odmah da se vrati tenisu.

Sada je povodom cele te situacije reagovala i PTPA, organizacija tenisera koju je osnovao Novak Đoković. Iako je Simona Halep sada slobodna da se takmiči, PTPA je izdala saopštenje u kome se ističe da ona ipak nije pobedila, a još jednom je Novakova organizacija stala u odbranu tenisera i teniserki. 

"Kao što je postavljeno našim principima PTPA jasno podržava sve igrače i igračice tokom procesa apelacije za svoja prava i tokom borbe za fer i logičan antidoping sistem. Sud za sportsku arbitražu je smanjio kaznu Simoni Halep sa četiri godine na devet meseci, ali to ne smanjuje potrebu za zdravom reformom nepravednog sistema i za zaštitu ovih prava. Simona je već imala uslovnu kaznu od 17 meseci i izgubila je ranking, novac od nagrada, reputaciju i na druge načine je nepovratno oštećena. Njena uspešna žalba neće to nadoknaditi. PTPA je radila sa Simonom i njenim timom tokom cele prošle godine i raduje se nastavku podrške i njenom povratku takmičenju. Ostajemo posvećeni saradnjii i naporima za logična poboljšanja i povećanu odgovornost procesa koji i dalje pokazuje ogromne mane. Pravedniji i logičniji sistem mora da se implementira na benefit svih uključenih", navodi se u saopštenju PTPA.

Foto AP

 

Izvršni direktor PTPA Ahmad Nasar je istakao na Tviteru ponovo da ovo nije pobeda Simone Halep. Nekadašnja prva na ATP listi i osvajačica Rolan Garosa i Vimbldona je mnogo toga izgubila.

"Prvo i osnovno, drago nam je da je Simona Halep očistila svoje ime. Ali oklevamo da to nazovemo pobedom. Niko nije pobedio ovde. Ona ne dobija nazad godinu i po dana, ne dobija nazad VTA poene i nagradne fondove turnira. A da sve bude gore, CAS je presudio da je Simonina suspenzija završena prošlog jula. Da li neko ima vremeplov? Ovo mora da se promeni i mi ćemo raditi da se promeni", napisao je on.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu