ROD LEJVER DILEMU NEMA: Vratiće se Novak Đoković još jači!

S. R.

05. 02. 2024. u 17:25

ODMOR i punjenje baterija za ostatak naporne sezone Novak Đoković je rešio da provede na snežnim padinama. Srpski teniser nalazi se u Bolcanu, u Južnom Tirolu, gde zajedno sa svojim najbližima pokušava da zaboravi poraz u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera, pre nego što se okrene narednom izazovu koji će, najverovatnije, biti masters u Indijan Velsu (6-17. mart). Jasno je da Nole neće ni ove godine doći do kalendarskog slema, a taj podvig jedini je ostvario legendarni Rod Lejver i to dva puta.

РОД ЛЕЈВЕР ДИЛЕМУ НЕМА: Вратиће се Новак Ђоковић још јачи!

FOTO: AP

- Tenis uvek može da bude nepredvidiv. Nema sigurnih stvari. Osvojiti sva četiri grend slema u jednoj godini, to je jedna od najređih počasti. To znači da morate da pobedite 28 mečeva na najtežem nivou, kada svako želi da pobedi. Morate da se nadate da ćete igrati dobro, da ćete ostati u formi i da ćete biti u stanju da pobedite sve najjače igrače više od jednom - svestan je najtežeg u belom sportu Australijanac.

Lejver smatra da to što je prekinut niz od uzastopna 33 trijumfa Đokovića na "Ozi openu" biti dragocena lekcija.

- Novak je neverovatan šampion. Stalno hrani svoju mentalnu snagu i motivaciju. Upravo iz tog razloga i uspeha koji je postigao u karijeri se i očekuje da dobije svaki meč. Po mom mišljenju, Novak će naučiti nešto iz ovog poraza. Opraviće se i vratiti jači i motivisaniji - rezonuje Lejver.

Razloge neuobičajene situacije da se naš as vrati bez pehara iz Australije pokušao je objasni Novakov trener Goran Ivanšević.

- Pre ili kasnije morao je izgubiti, toga smo svi bili svesni. Šteta samo što je to bilo na ovakav način, ali protiv Sinera ako nisi 100 odsto spreman nemaš šta da tražiš. Pa, čak i kad jesi na 100 odsto opet možeš da izgubiš. Međutim, ceo Australijan open nekako nije bio pravi za Novaka, od prvog kola, pa nadalje. Ali, dobro, idemo dalje, nije ništa toliko tragično - rekao je popularni Zec za hrvatske medije.

Odbacio je navode da se Nole mučio za povredom ručnog zgloba koju je zadobio na "Junajted kupu" na susretu protiv De Minora.

- Ne, nije ga ništa ometalo, bio je zdrav, ali jednostavno nije išlo... Može i njemu da se desi, i on je od krvi i mesa. Sa druge strane, ako je od nekoga trebalo da izgubi, onda mi je drago da je to bilo od Sinera - podvukao je Ivanišević.

Teško je porediti ere

DIPLOMATSKI, bez previše uzburkavanja strasti dao je Rod Lejver svoje mišljenje da li je Novak Đoković najbolji svih vremena.

- Uvak sam to govorio i ponoviću i sada, teško je porediti različite ere u tenisu. Tokom vremena, mnogo se faktora promenilo, od materijala do fizičke pripreme. Sada postoje čitavi timovi koji rade za igrače. Najbolja stvar je slaviti dostignuća bez ikakvih poređenja - naglasio je Lejver.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)