ĐOKOVIĆ LUPIO ŠAKOM O STO: Zahteva nezavisnu istragu, stanje je neprihvatljivo!

Novosti online

30. 11. 2023. u 21:29

NOVAK Đoković nema mnogo vremena za odmor. Teniske obaveze zamenile su administrativne.

ЂОКОВИЋ ЛУПИО ШАКОМ О СТО: Захтева независну истрагу, стање је неприхватљиво!

Tanjug/AP

Teniska asocijacija koju je osnovao i predvodi najbolji teniser planete (PTPA) objavila je planove za 2024. godinu. Primarni cilj je bolja zastupljenost tenisera i teniserki, ali... ne samoto.

Novak Đoković je osnovao PTPA zajedno sa kanadskim teniserom Vasekom Pospišilom 2019. Početna ideja je bila zastupanje prava igrača čime bi se popunila prazninu koja ostaje iza onog što rade VTA i ATP.

Međutim, Noletova organizacija je u prethodne četiri godine znatno porasla i stekla veću reputaciju, pa su i ambicije porasle.

PLANOVI PTPA za sezonu 2024

PTPA ima sve više članova, među kojima su Hubert Hurkač, On Žaber, Paula Badosa, Džon Izner... Izvršni direktor Ahmad Nasar nedavno je objavio planove za predstojeću godinu, ističući da su u planu ravnopravno zastupanje sportista, rad na boljem rasporedu takmičenja, bezbednost, nagradni fond i regulacije ATP i VTA turneje.

Naročito se ističu prva dva veoma precizna zahteva, jer se u njima ogleda rešenost Novaka Đokovića i njegovih saradnika da se ozbiljno uhvate u koštac sa ležernošću nadleženih - zatražena je hitna istraga o stanju u kome se "beli sport" nalazi, a zahteva se i prihvatanje PTPA kao ravnopravnog faktora u tenisu, odnosno traži se da i njegov predstavnik učestvuje u donošenju najvažnijih odluka.

Četiri cilja ovog Sindikata tenisera za 2024. su:

• Pokretanje nezavisne istrage o stanju tenisa (u pravnom smislu, finansijskom, strukturi i drugom) jer je sadašnje stanje neprihvatljivo

• Zahteva se mesto za stolom kao jedinom sindikatu koji predstavlja tenisere i teniserke

• Veća podrška igračima na turu

• Konstantna potraga za poboljšanim statusom igrača, navijača, turnira i komercijalnih partnera.

VONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?