POLIGLOTA I PATRIOTA: Publika u "Bersiju" uz Noleta

Novosti online

02. 11. 2023. u 18:05

Kao i uvek kada igra Novak Đoković, u "Akor areni" u Parizu, popularnom Bersiju, okupi se veliki broj naših navijača. Tako je to i ovih dana, dok Nole bije bitku za svoj sedmi trofej na pariskom mastersu.

ПОЛИГЛОТА И ПАТРИОТА: Публика у Берсију уз Нолета

Foto: Goran Čvorović

Poruke kao što su "Ajde, Nole!", "Idemo!", "Nole mi te volimo", često mogu da se čuju s tribina najveće pariske hale. Mnogi navijači došli su sa srpskim zastavama.

 Zanimljivo je da za Novaka navijaju i mnogi Francuzi, pa se uzvici na srpskom jeziku često čuju i sa simpatičnim francuskim naglaskom.

Naravno,  ni Novak ne ostaje dužan domaćinima. Sada je već dobro ovladao francuskim jezikom na kome se obavezno obraća publici posle odigranih mečeva, što ovde znaju i te kako da cene.

Uopšte, Novakovo znanje stranih jezika sve zadivljuje. Sa sparing partnerom govori španski, s fizioterapeutom i kondicioniom trenerom italijanski, zna i nemački, izjave za medije daje na engleskom, francuskom i srpskom...

- Ovo mi je odlična škola i vežba za jezike. Pod pritiskom, s uključenim kamerama, najbolji je način da se vežba – poručio je Nole za "Novosti", dok je odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara iz celog sveta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)